Actual

Planta magică, leac pentru cancer și osteoporoză! Lidia Fecioru a dezvăluit beneficiile acesteia

lidia fecioru adevaruri ascunse (sursă foto: antena3.ro)
sursă foto: antena3.ro

Lidia Fecioru, specialistă în bioenergoterapie, a transmis în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” că există o plantă care poate preveni apariția cancerului și a osteoporozei, dacă este consumată cum trebuie și conține numeroase vitamine, inclusiv foarte mult fier și acid folic.

Planta în chestiune este amarantul, spune Lidia Fecioru. „Îl avem și noi prin curte”, spune specialista. Se consumă de la el semințele și frunzele. Acid folic pentru femei gravide și semințele și frunzele.

Frunzele se pot pune în salată. Conțin minerale foarte multe, ceea ce protejează oasele de osteoporoză. Se bea ceaiul de amarant din frunze, pentru că este un antioxidant foarte bun, care împiedică modificarea celulelor normale în celule canceroase”, explică Fecioru.

Proprietățile amarantului

Fecioru a dezvăluit ce proprietăți are planta, de care mulți nici nu știu că ar putea crește chiar în curtea casei. Amarantul, explică specialista, „E foarte bun pentru cei cu probleme cardiovasculare, pentru că are proprietatea de a face vasodilatare, de a-i proteja pe cei care sunt predispuși la accidente vasculare și așa mai departe.

Cei care au probleme cu fierea, nu îl pot consuma. Dacă aveți probleme cu fierea și vedeți că în timpul consumului vă deranjează, micșorați cantitatea, dar nu renunțați”, îndeamnă Fecioru. „Conține foarte multă vitamina K, care este un opritor de hemoragii, vitaminele A și C. Este bun inclusiv pentru oprirea îmbătrânirii ochilor”.

De unde se poate cumpăra planta magică

„Îl găsiți în plafar, sub formă de semințe și frunze. Vara, dacă îl vedeți în grădină la cineva, cereți-i să îi taie frunzele, să le puneți în salată.

În special femeile gravide să-l ia, pentru că se spune că patru frunze cât palma conțin o pastilă de antioxidant de acid folic, doza pe care ar lua-o o femeie însărcinată”, a transmis Lidia Fecioru în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, informează Antena 3 CNN.

Istoria amarantului

Deși această cereală străveche și-a recăpătat recent popularitatea ca aliment sănătos, ea a fost un aliment de bază în multe părți ale lumii, timp de milenii. Cultivat de aproximativ 8.000 de ani, amarantul a fost un aliment de bază în civilizațiile incașă, mayașă și aztecă.

Aztecii, în special, construiau statui ale zeităților lor în amarant și miere, iar la ocazii speciale, statuile erau sparte și distribuite pentru a fi mâncate. Amarantul își trage numele de la un cuvânt grecesc, care înseamnă „cel care nu se ofilește”.

Bogat în fibre, antioxidanți și proteine, amarantul nu conține gluten în mod natural și este o sursă bună de magneziu, fosfor și fier.