Planta fericirii, o minune care nu trebuie să lipsească din cămară. Prezentă în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, Lidia Fecioru a vorbit despre o plantă pe care o ignorăm de cele mai multe ori, dar care are beneficii notabile pentru organismul nostru.
„Sunătoarea este un tratament antidepresiv care stimulează eliminarea de serotonină. De fapt, îi putem spune chiar planta fericirii.
Atunci când suntem într-o situație grea, trecem printr-o perioadă grea a vieții noastre și avem senzația că ne prăbușim, e bine să bem 3 cești de ceai de sunătoare pe zi.
Mai există și tinctura de sunătoare. Putem lua 20 de picături de 3 ori pe zi.
Planta fericirii, o minune care nu trebuie să lipsească din cămară. Sunătoarea o putem da și copiilor, mai ales atunci când sunt în perioada examenelor. Inclusiv nouă, celor care nu mai avem ținere de minte.
Ceaiul din această plantă este interzis femeilor însărcinate. Pentru că stimulează fotosinteza, nu avem voie să stăm la soare atunci când facem cură cu ceai sau tinctură de sunătoare.
Este o minune de plantă, pe care noi călcăm de foarte multe ori. Crește peste tot și ne putem folosi de ea oricând.
Putem înlocui orice ceai pe care îl bem dimineața, la prânz sau seară cu ceaiul de sunătoare”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.
Ce trebuie să știi despre Sunătoare
Sunătoarea (Hypericum perforatum) este un arbust înflorit originar din Europa. Îi poartă numele, deoarece de obicei înflorește de ziua biblică Ioan Botezătorul.
Florile și frunzele sunătoare conțin ingrediente active, cum ar fi hiperforina. Sunătoarea este disponibilă ca supliment sub formă de ceai, tablete, lichide și preparate topice.
Sunătoarea este utilizată pentru a trata depresia și simptomele menopauzei.
Atenție! Sunătoarea poate fi eficientă în tratarea depresiei ușoare până la moderate. Cu toate acestea, suplimentul interacționează cu multe medicamente și poate provoca reacții adverse grave. Consultați-vă medicul înainte de a lua sunătoare dacă luați orice alte medicamente.