Plăcintă ţărănească super delicioasă. Când auzim plăcintă, gândul ne zboară direct la plăcinta cu brânză făcută de mama, însă astăzi vă prezentăm o plăcintă cu legume. Este o variantă excelentă și pentru cei aflați dietă. Uite ce să faci ca să-ţi iasă o adevărată delicatesă. Marii chefi bucătari procedează așa.
Ingrediente pentru 8 porții:
- 1 vânătă;
- un ardei;
- 4 sau 5 măsline fără sâmburi;
- pătrunjel proaspăt;
- 1 cățel de usturoi;
- o jumătate de pahar de apă;
- 20 de grame de parmezan și 30 de grame de brânză scamorza afumată în bucăți;
- 20 grame de cremă Philadelphia.
Ingrediente pentru aluat:
- 100 de grame de făină integrală;
- 1 vârf de sare;
- 1 gram de bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);
- 50 ml apă;
- 25 de grame de ulei de măsline extravirgin.
Pașii de urmat:
Plăcintă ţărănească super delicioasă. Uite ce să faci ca să-ţi iasă o adevărată delicatesă. Marii bucătari procedează așa
Spălați legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă, sare și piper după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele pe foc mediu ca să se soteze.
După ce legumele s-au înmuiat, scoateți usturoiul și adăugați măslinele. Dacă mai este puțină apă în tigaie, mai lăsați legumele pe foc, de data asta fără capac, astfel încât apa să se evapore complet.
Atenție! Baza pentru plăcinta rustică are doar 570 de calorii
Mod de preparare:
Într-un castron, se toarnă făina, sarea și un vârf de bicarbonat de sodiu. Într-un borcan, amestecăm bine uleiul pentru a le face cremoase, apoi le turnăm în castronul cu făină. Frământăm până obținem un aluat neted, compact și elastic. Lasă-l să se odihnească o jumătate de oră la frigider într-o foaie de folie alimentară.
Ulterior, luăm aluatul, îl întindem cu un sucitor și îl așezăm în tava, care a fost acoperită cu cu hârtie pergament. După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, întindeți crema Philadelphia și turnați legumele reci. Presărați cu 20 de grame de parmezan și scamorza afumată. Plăcinta se coace la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul inferior, apoi încă 15 pe raftul din mijloc și în cele din urmă ultimele 5 minute sub grătar, potrivit stiridiaspora.ro.