O idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.
Pizza de post
Fă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente „de dulce”!
Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă. Pune-le fără teamă, nu are cum să nu fie gustoasă!
Îți trebuie puțin talent și veți face o pizza pufoasă și delicioasă.
Ingrediente pentru pizza de post
– 300 g făină
– 150 ml apă caldă
– 2 linguri ulei măsline
– 2 linguriţe drojdie uscată
– sare
– 1 linguriţă zahăr
Sosul de roşii
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 căţel usturoi
– o conservă roşii cuburi
– 1 lingură bulion
– 1 lingură zahăr
– 1 linguriţă oţet alb
– 1 lingură oregano
Topping
– 2 ardei – culori diferite
– 2 ciuperci
– 100 g măsline
– o mână frunze busuioc
Cum se prepară pizza de post
Combină făina cu zahărul şi drojdia într-un bol încăpător, apoi adaugă apa călduţă şi uleiul. Amestecând, adaugă şi un praf generos de sare şi omogenizează aluatul (dacă este nevoie, mai adaugă câteva picături de apă).
Frământă aluatul pentru pizza de post pentru 5-10 minute, apoi lasă-l să crească 30 de minute. Între timp, pregăteşte sosul de roşii pentru pizza de post: Mărunţeşte usturoiul şi frige-l în puţin ulei încins, adăugă roşiile cuburi şi restul de ingrediente.
Lasă sosul de roşii să se răcească şi toacă ingredientele de mărime potrivită. Înjumătăţeşte aluatul pentru pizza şi întinde cele două jumătăţi pe un blat înfăinat. Aşază aluatul pe tava de pizza, întinde jumătate din sosul de roşii pe pizza şi aşază legumele tăiate deasupra.
Dă pizza la cuptor pentru cca 20 de minute sau până când se rumeneşte, potrivit dcnews.ro