Actual Lifestyle

Picturile lui Adolf Hitler. Timp de șase ani, dictatorul a trăit din arta culorilor. Iată-i operele uluitoare

Picturile lui Adolf Hitler. Timp de șase ani, dictatorul a trăit din arta culorilor. Iată-i operele uluitoare
Evenimentul Istoric

Nu multă lume știe că Adolf Hitler, liderul Partidului Nazist din Germania, a fost și pictor. Timp de șase ani, din această artă și-a câștigat existența.

Picturile lui Adolf Hitler. Timp de șase ani, dictatorul a trăit din arta culorilor. Iată-i operele

Cât a stat la Viena, în perioada 1908 – 1913, din pictură a trăit. A făcut sute de lucrări și le-a vândut doar pentru a se întreține. Însă, o serie din picturile sale au fost recuperate după Al Doilea Război Mondial și au fost vândute la licitații pentru zeci de mii de dolari. Altele au fost capturate de armata americană și sunt încă deținute de guvernul american.

O publicație britanică îl cita pe Hitler, înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, că i-ar fi spus politicianului britanic Nevile Henderson: „Sunt un artist și nu un politician. Odată soluționată problema poloneză, vreau să pun capăt vieții mele de artist”. Istoria demonstrează că a fost minciună, pentru că Hitler este responsabil de persecuția și uciderea a șase milioane de evrei europeni. Epoca Holocaustului a început în ianuarie 1933, când Adolf Hitler și Partidul Nazist au ajuns la putere în Germania, și s-a încheiat în mai 1945, când Puterile Aliate au învins Germania nazistă în Al Doilea Război Mondial.

Cum picta Hitler

Speciliștii spun că Hitler picta destul de școlărește, că avea un stil calculat mai ales când reprezenta arhitectura. Lucrările sale i-au copiat pe artiștii secolului al XIX-lea și pe mulți dintre maeștrii care i-au precedat.

Deși a pretins că a folosit sinteza multor mișcări artistice, este clar că a tras în primul rând din clasicismul greco-roman, din Renașterea italiană și din neoclassicism, notează evenimentulistoric.ro.

Îi plăcea și simbolismul ușor de înțeles. Pictorul austriac Rudolf von Alt i-a fost cel mai mare „profesor”, după cum spunea chiar Hitler. Alt afișează peisaje fantastice, acordând o atenție egală, dacă nu mai mare, naturii și mediului înconjurător decât arhitecturii.

Hitler și examenele la Academia din Viena

În autobiografia sa Mein Kampf, Adolf Hitler a descris cum, în tinerețe, și-a dorit să devină artist profesionist, dar nu a intrat la Academia de Arte Frumoase din Viena. A fost respins de două ori de institut, o dată în 1907 și din nou în 1908. La primul său examen, a trecut partea preliminară în care a desenat două dintre scenele biblice celebre sau atribuite, în două sesiuni de câte trei ore fiecare. În a doua parte a examenului, trebuia să prezinte un portofoliu de lucrări, catalogate de comisia de examinare ca având „prea puține capete”.

Drept urmare, Institutul a considerat că Hitler are mai mult talent la arhitectură decât la pictură. Unul dintre instructori chiar i-a sugerat să se înscrie la Școala de Arhitectură a academiei. Însă nu a făcut-o, pentru că ar fi însemnând să se întoarcă la școala secundară pe care o abandonase și nu a vrut să o facă.

Nu s-a lăsat de această pasiune prea ușor. Când obișnuia să coloreze și să vândă cărți poștale cu scene din Viena, Hitler a frecventat cafenelele artiștilor din München în speranța că artiștii consacrați l-ar putea ajuta cu ambiția sa de a picta profesional. Nu a fost să fie …

Vedeți mai multe lucrări ale dictatorului pe Evenimentul Istoric, AICI!