Direcția de Sănătate Publică Buzău, trage un semnal de alarmă referitor la riscul de îmbolnăvire cu ceea ce specialiștii numesc „ boala apei”.
Riscul de a contracta această afecțiune este extrem de ridicat în rândul persoanelor care folosesc apa de fântâni. Potrivit DSP, 60% din probele analizate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) indică faptul că apă nu este potabilă.
Legislația în vigoare prevede ca în cazul ăn care apa este contaminată cu substanțe toice, în cazul de față nitriți, primăria are obligația să asigure apa potabilă sugarilor precum și copiilor sub trei ani. Ba mai mult în raportul DSP este precizat faptul că dezinfectarea fântânilor s-a făcut rar și fără a lua în considerare măsurile în vigoare.
„Este important ca apa pe care o consumăm să fie dintr-o sursă sigură. În momentul în care există contaminare cu microorganisme riscul pentru sănătatea noastră este mar, mai ales în cazul copiilor, al vârstnicilor şi a celor cu boli cronici care pot face infecţii digestive cu complicaţii care să le pună viaţa în pericol”, a declarat Adrian Marinescu, director Medical Institutul Matei Balş, potrivit Antena 3.