Social

Peste 230 de persoane sunt internate în spital, la Iași, din cauza virozelor. Copiii sunt cei mai afectaţi. Ce spun medicii

bronsite viroze respiratorii copii
Infoactual

În ultimele zile, numărul ieşenilor diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute a continuat să crească comparativ cu săptămâna anterioară.

Peste 230 de persoane sunt internate în spital, la Iași, din cauza virozelor. Copiii sunt cei mai afectaţi. Ce spun medicii

Numai la Iași, în perioada 21 – 27 noiembrie au fost înregistrate 7.264 de cazuri, dintre care 6.074 sunt infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, iar 1.189 sunt pneumonii.

Potrivit opiniei specialiștilor de la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, pe lângă aceste cazuri a mai fost depistat şi un caz de gripă la grupa de vârstă 15 – 49 de ani.

Cea mai mare incidenţă pentru virozele de sezon se menţine la grupa de vârstă 5 – 14 ani. În ultima săptămână au fost raportate, totodată, şi 237 de persoane internate, cu 48 mai mult comparativ cu săptămâna care a trecut (25% în plus).

Mai exact, internările reprezintă 3,26% din numărul total de cazuri, cele mai multe fiind cauzate de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare – 127, iar 110 reprezintă internări din cauza pneumoniilor.

Statistic vorbind, până acum s-au vaccinat antigripal 65.071 de ieşeni. DSP Iaşi recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor, regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.

În Iași au fost anunțate și primele cazuri de degerături, din cauza cărora au murit deja câțiva oameni, pentru care medicii nu au mai putut face nimic. Despre aceasta a scris și Infoactual, într-un număr anterior.

Factorii care contribuie la apariţia degerăturilor sunt legate atât de vestimentaţia necorespunzătoare pentru temperaturile scăzute, cât şi de asocierea unor patologii cum ar fi diabetul sau boala arterial periferică. Contrar credinței, consumul de alcool și fumatul nu ”încălzește.”

Din contră, alcoolul poate contribui nefast la o scădere a fluxului sangvin periferic și poate ucide. În Iași a fost înregistrat și primul deces din exact această cauză.

„Leziunile superficiale se pot remedia prin încălzirea treptată a zonei până la revenirea sensibilităţii la nivelul tegumentului afectat şi nu necesită intervenţie medicală pentru soluţionare”, au mai spus reprezentanţii DSP, citați de presa locală.