Un număr foarte mare de automobile ale unei mărci importante vor ajunge în service pentru remedierea potențialelor probleme de software care pot afecta sistemul de frânare.
Este vorba despre mașinile marca Volvo, pentru care constructorul suedez Volvo a demarat o campanie de rechemare pentru peste 100.000 de vehicule, aparținând mai multor modele din gamă, din cauza unei posibile probleme la software.
Despre ce este vorba, de fapt
Concret, sistemul care operează modul de control al frânelor poate conduce la pierderea funcțiilor de asistență la frânare.
În condițiile în care defecțiunea intervine, vehiculul poate fi oprit în continuare, cu ajutorul pedalei de frână, însă nu mai beneficiază de sistemul de frânare de urgență la iminența unui eventual impact.
Rechemarea acoperă modelele XC40, C40, S60, V60, V60 Cross Country, XC60, S90, S90L, V90, V90 Cross Country și modelul XC90 din anul 2023.
Rechemare a autoturismelor și pentru o altă problemă posibilă, mult mai gravă
Producătorul suedez recheamă, de asemenea, în service o parte din modelele afectate de problemele de frânare pentru o altă posibilă defecțiune, una mult mai gravă, dar care afectează, mai puține automobile, se pare.
Mai exact, este vorba despre o posibilă blocare a direcției din cauza unui defect de fabricație. Iar acest defect poate conduce la imposibilitatea virării în timpul mersului, cu un risc foarte ridicat de accident.
Cât despre modelele implicate în această a doua campanie este vorba de următoarele:
- V60 Cross Country,
- V90 Cross Country,
- XC60 și XC90, fabricate între 2019 și 2022, scrie profit.ro.
Pe scurt, despre compania suedeză
Compania producătoare de mașini din Suedia, Volvo Cars sau Volvo Personvagnar AB (Volvo, latină pentru „mă rostogolesc”, ca referință la rulmenți) a fost fondată pe 14 aprilie 1927, când prima mașină, poreclită „Jakob”, a părăsit porțile fabricii din Goteborg, Suedia. Iar, numele Volvo a fost considerat un bun trademark pentru o companie de rulmenți și pentru o companie de automobile.
Volvo, a vândut în anul 2010, 373.000 de unități la nivel mondial. În august al aceluiași an, grupul chinez Geely a cumpărat compania Volvo cu 1,5 miliarde de dolari de la Ford. Iar, în 2021, marca Volvo a livrat în România 1006 autoturisme, în creștere cu 37% față de 2020, iar 94% din vehiculele Volvo vândute în țară sunt electrice, potrivit wikipedia.org.