Social

Personalitatea pe care copiii o dezvoltă făcând sport îi poate ajuta tot restul vieții

Personalitatea pe care copiii o dezvoltă făcând sport îi poate ajuta tot restul vieții
biola.edu/linkedin.com/brila.net

Copiii care fac sport au mai multă putere de a reuși ca adulți.

Sportul organizat îi ajută pe copii să dezvolte „gritul”(trăsătură de personalitate/ tărie de caracter) de care au nevoie pentru a depăși provocările mai târziu în viață, se arată într-un nou studiu de la Universitatea de Stat din Ohio.

Grit-ul înseamnă „perseverență și pasiune pentru obiective pe termen lung”

Grit-ul, potrivit cercetătorilor, este definit ca o combinație de pasiune și perseverență care îi ajută pe oameni să-și atingă obiectivele pe termen lung. Studiul dezvăluie că adulții obțin un scor mai mare la o măsurare a grit-ului dacă au făcut sport în copilărie.

FOTO talkingtreebooks.com

Potrivit lui Emily Nothnagle, autorul principal al studiului, rezultatele sugerează că lecțiile pe care copiii le învață în sport pot avea un impact pozitiv asupra vieții lor mult timp după ce cresc.

În acest context, Emily Nothnagle  a explicat:

  • „Copiii care participă la sport învață cum este să lupte în timp ce învață noi abilități, depășesc provocările și revin din eșecul de a încerca din nou”.
  •  „Grit-ul pe care îl dezvoltă făcând sport îi poate ajuta tot restul vieții”

Profesorul Chris Knoester, coautorul studiului, a remarcat că nu este totul pierdut pentru adulții care nu s-au jucat în copilărie, deoarece studiul a arătat, de asemenea, că adulții care au participat la sporturi în ultimul an au arătat mai multă putere decât cei care nu s-au jucat.

Ce au arătat rezultatele studiului

Acest studiu s-a concentrat pe date de la 3.993 de adulți, care au participat la National Sports and Society Survey (NSASS), care este sponsorizat de Sports and Society Initiative din Ohio State.

Din analiza datelor a reieșit că cei care au făcut sport în copilărie aveau mult mai multe șanse să obțină un scor mare pe scara grit-ului. De asemenea, rezultatele au indicat că, pentru a obține beneficiile complete ale participării la sport, copiii trebuie să se joace în mod constant.

Potrivit profesorului Knoester:

  • „Adulții care au practicat sporturi în tinerețe, dar au renunțat la studii nu au arătat niveluri mai ridicate de seriozitate. Ei au demonstrate, de fapt, niveluri mai scăzute de “grit” după ce s-a inclus o măsură indirectă a modului în care sportul a contat pentru dezvoltarea grit-ului în timpul creșterii”.
  • „Renunțarea ar putea reflecta o lipsă de perseverență, care este o componentă crucială a grit-ului. De asemenea, ar putea face mai ușoară renunțarea la o activitate și nu perseverența data viitoare.”

FOTO frontiersin.org

Sportul practicat în copilărie a ajutat la îmbunătățirea eticii în muncă a adulților

Totodată, experții au explicat că adulții care au făcut sport în copilărie au perceput, în general, că experiența în echipă le-a ajutat la îmbunătățirea eticii în muncă și că percepția a fost legată de scorurile lor de adulți.

„Sportul oferă acest loc valoros în societate, unde poți munci din greu, exersa și lua în serios, dar nici nu este viața reală într-o oarecare măsură – de obicei, sportul este gândit ca o sferă separată a vieții, iar miza în sport nu este la fel de amplă și extremă”, a spus Knoester.

„Dar puteți lua acele lecții pe care le învățați și le practicați în sport, cum ar fi să construiți grit-ul, și să le aplicați în viața voastră în afara sportului în moduri foarte utile”, citează earth.com.