Este mic și stă ghemuit, cu capul plecat sau privește de după ochelari, rotind ochii în toate părțile, când în sus, când în jos.
Personaj-surpriză, prezent în linia a doua la semnarea acordului ruso-ucrainean pentru cereale
Omul de afaceri rus cu cetățenie israeliană, fost patron al echipei de fotbal din Anglia Chelsea, grav afectat de sancțiuni, a fost personajul din linia a doua, la ultimul eveniment important, aflat în strânsă legătură cu războiul din Ucraina.
Roman Abramovici, pentru că despre el este vorba, și-a făcut apariția la semnarea acordului pentru cereale. Nu este prima dată când Abramovici se strecoară, pur și simplu, la negocieri vitale pentru omenire, în plin conflict ruso-ucrainean.
După ce Abramovici a asistat la anumite runde de negocieri pentru pace între Rusia și Ucraina, oligarhul rus a fost prezent și la semnarea acordului pentru grâu, scrie Mediafax.
Văzut ca un vasal al lui Putin, Roman Abramovici este deosebit de afectat de sancțiunile UE. Magnatul, ”alungat” din Marea Britanie, a fost nevoit să vândă clubul de ”suflet”- Chelsea Londra. Aparițiile lui ”tăcute” în momentele cheie au o explicație, pe care media nu o vede, încă.
Acordul privind cerealele
Reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei au semnat vineri, prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite, acorduri care permit reluarea exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră. Acordurile au fost semnate în cursul unei reuniuni desfăşurate în Istanbul, după cum a relatat și infoactual.
La eveniment au fost prezenți și președintele Turciei, Recep Erdogan, precum și secretarul general al ONU, Antonio Guterres. De altfel, Turcia și ONU au mediat această înțelegere. Cerealele exportate de Ucraina ajung, de regulă în state din Africa și Orientul Mijlociu, afectate de foamete, astfel că acordul este vital pentru a evita o criză a alimentelor la nivel global, scrie EVZ.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a ţinut să precizeze că acesta este un „acord fără precedent între două părţi implicate într-un conflict sângeros”.
La rândul său, Recep Erdogan, care își dorește poziția de mediator între Rusia și Ucraina, a precizat că este vorba despre un acord istoric. El a subliniat, în acest context, că înțelegerea dintre Kiev și Moscova va înlătura pericolul foametei la nivel global și va permite reducerea prețului la cereale, potrivit EVZ.
Acest moment ”cerealier” are o importantă legătură cu pacea deoarece oferă speranțe în deblocarea negocierilor dintre cele două state aflate în conflict. Pe lângă perspectiva de pace, evenimentul legat de grâne liniștește și omenirea speriată de o eventuală foamete mondială.
Foto: Mediafax