Lifestyle

Penitenciarul Timișoara face o fermă de vaci de peste 1 milion de euro. Deținuții au un rol în afacerea asta

Penitenciarul Timișoara face o fermă de vaci de peste 1 milion de euro. Deținuții au un rol în afacerea asta
agrointel.ro/adevarul.ro

În vederea extinderii activității pentru deținuți și reduce cheltuielile cu mâncarea, penitenciarul Timișoara a anunțat că va amenaja o fermă pentru creșterea vacilor la Buziaș, în cadrul Secției Exterioare pe care o are în zonă.

În acest sens, a fost lansată o licitație pentru găsirea unei firme care să construiască ferma în exploatația agricolă pe care închisoarea o deține, la care vor lucra persoanele private de libertate.

Ce prevede proiectul fermei de vaci?

În ferma pe care urmează să o construiască, penitenciarul Timișoara, se intenționează să fie crescute cca 60 de vaci cu tot cu viței.

Proiectul fermei prevede și construirea unei hale de 1500 mp, compartimentată și care să fie prevăzută cu

  • sisteme de furajare pentru animale,
  • sisteme de curățare
  • sisteme de depozitare în siguranță a dejecțiilor,
  • bazine
  • platforme

Care este scopul construirii unei astfel de ferme?

Această fermă de vaci se vrea să reprezinte principala sursă de producere a laptelui, în scopul folosirii acestuia drept hrană, în acest mod penitenciarul reușind să mai reducă o parte din cheltuielile cu masa acestora, potrivit ziare.com.

Valoarea estimată a contractului este de 6.119.120 lei, valoare care nu conține, însă și Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA).

Pentru acest proiect, firmele interesate își pot depune ofertele până în 27 iunie 2022.

Istoria penitenciarului Timișoara

Potrivit Wikipedia.com, Penitenciarul Timișoara sau Penitenciarul Popa Șapcă este o unitate de detenție din Timișoara, județul Timiș

Penitenciarul Timișoara este destinat pentru condamnații cu pedepse de până la 3 ani, clasificați în regim deschis, semi-deschis și arestați preventiv.

Penitenciarul actual din Timișoara a fost construit după demolarea zidurilor  Cetății Timișoara. Primele atestări documentare cu privire la locul unde sunt ținuți arestații au fost consemnate în „Analele Regatului Ungariei” din anul 1514. În 1728, contele Mercy Claudius, comandant al Timișoarei și guvernator al Banatului, construiește clădirea destinată Tribunalului Provincial, arestații fiind mutați în beciurile clădirii. În anul 1995 au fost construite noile pavilioane.