Actual

Pedepse mai drastice și amenzi mai mari. Cu ce schimbări se vor confrunta șoferii

Amenzile pentru soferi Sursa foto Romania TV
Sursa foto Romania TV

Amenzi mai mari pentru șoferi. Codul Rutier este în continuă schimbare. Prevederile acestuia se schimbă pentru a face față noilor provocări la nivelul circulației pe drumurile publice. Aceste noi modificări nu vor fi pe placul șoferilor.

Conducătorii auto vor fi puși la plată. Vor fi introduse pedepse mult mai dure mai cei care nu respectă regulile. În anumite cazuri, polițiștii pot confisca mașina și pot lua permisul unei persoane pentru 10 ani. De asemenea, amenzile vor crește cu 15%.

Amenzi mai mari pentru șoferi

Șoferii se vor confrunta cu anumite schimbări care nu sunt în folosul lor. Aceștia vor avea de scos mai mulți bani din buzunar dacă sunt prinși de autorități că încalcă legea. Amenzile rutiere vor crește cu 15%. Punctul de amendă va ajunge la tariful de 165 de lei. Această schimbare vine după 6 ani în care acesta a fost plafonat la suma de 145 de lei.

Amenzi mai mari pentru șoferi. Ministerul de Interne a venit cu această propunere, pentru a pedepsi mai drastic șoferii care încalcă legea. De asemenea, cei care acumulează multe incidente sau nereguli în trafic, va putea rămâne mai rapid fără permis. Acum, pentru ca cineva să își recupereze permisul, va trebui să sufle în fiolă și să treacă proba testului antidrog.

Șoferii vor plăti mai mult pe amenzi

Amenzi mai mari pentru șoferi. Cei care nu respectă regulile de circulație riscă să rămână fără bani în buzunar. Acest lucru este datorat noilor schimbări propuse pentru Codul Rutier. Odată cu mărirea tarifelor pentru punctul de amendă, șoferii vor plăti mai mult.

De exemplu, cei care nu respectă limita de viteză din cadrul unei anumite zone se vor confrunta cu amenzi destul de mari. Amenda pentru viteză cu peste 50 km/h peste limita legală va aduce o amendă de 3.300 de lei. De asemenea, pentru neacordarea de prioritate, șoferii vor trebui să achite suma de 1.320 de lei. Pentru o depășire neregulamentară, amenda se va ridica la 825 de lei.

Fără avertismente

Șoferii care nu respectă regulile de circulație speră ca polițiștii să îi lase să plece doar cu un avertisment. Dar, în curând acest lucru nu va fi valabil.  „Spre exemplu. Astăzi la o constatare din punct de vedere al conducătorului auto sub influenţa alcoolului, se poate aplica avertisment şi măsura complementară de suspendare a dreptului de conducere.” a explicat Bogdan Despescu, secretar de stat MAI.

Cei care îndeplinesc abateri grave nu vor mai scăpa doar cu un avertisment. Aceștia se vor confrunta cu suspendarea permisului pentru mai mulți ani, în funcție de gravitatea faptei. „Pentru infracţiunile la regimul ruier cu sunt conducerea fără permis şi fuga de la locului accidentului, judecătorul va dispune obligatoriu suspendarea permisului între 3 şi 5 ani iar dacă în cursa nebună şoferul provoacă un accident rutier mortal, ar putea rămâne pieon până la 10 ani de zile.” a spus Cristina Filip, reporter.

Testări obligatorii

Ministerul dorește ca prinde aceste schimbări ale Codului Rutier să fie introdusă și obligativitatea testării antidrog. De asemenea, aceștia vor fi nevoiți să fie testați și pentru alcool, dacă există suspiciuni în această direcție.

„Extinderea obligativităţii testării antidrog, respectiv alcool, în trafic, de către poliţist” a explicat Bogdan Despescu, secretar de stat MAI, conform Observator .