Dacă vă propuneți să faceți ceva dulce și ieftin și nu aveți chef să stați prea mult în bucătărie, noi suntem soluția.
Acum, vă oferim o rețetă pentru o prăjitură de zile mari.
În această rețetă veți găsi și secretul gospodinelor pentru un aluat pufos.
Așadar, dacă aveți poftă de ceva dulce, nu veți da greș cu această rețetă. Familia dumneavoastră va fi extreme de încântată.
Prăjitură cu brânză și mandarine la tavă.
Ingrediente pentru aluat
350 grame făină
75 grame zahăr
1 pachețel praf de copt
6 linguri lapte
75 grame ulei
1 praf sare
150 grame brânză proaspătă
1ou
Ingrediente pentru umplutură:
1 kg brânză proaspătă de vaci
2 conserve (a câte 310 g )mandarine
1 pachețel glazură de tort
150 g zahăr
2 pachețele zahăr vanilat
unt
120 ml ulei
4 ouă
Mod de preparare
Cuptorul electric se încălzește în prealabil la 180 de grade (Gaz: treapta 3, aer recirculat: 160 °C). Făina și praful de copt se strecoară într-un castron, se adaugă brânza de vaci, oul, laptele, uleiul, zahărul și sarea și totul se frământă până se obține un aluat neted.
Pentru umplutură, se separă ouăle, se strecoară mandarinele și se colectează sucul. Se bat gălbenușurile și se amestecă cu brânza de vaci, zahărul vanilat, zahărul și uleiul. Albușurile se bat spumă și se încorporează.
Se întinde aluatul, se așază într-o tavă unsă cu grăsime, se unge cu amestecul de brânză și se pun deasupra mandarine. Se coace în cuptor aprox. 35-40 de minute (Cuptor electric și cu gaz: 180 de grade/treapta 3, aer recirculat 160 grade) și apoi se lasă să se răcească.
Glazura de tort se prepară cu sucul de mandarine conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se distribuie uniform pe prăjitură, potrivit stiridiaspora.ro