Pastrav la cuptor cu sos de verdeata. Ești în criză de timp și nu poți sta foarte mult în bucătărie pentru a prepara mâncare gustoasă și delicioasă? Îți propunem o rețeta rapida, gustoasa și hrănitoare, pe care o poti prepara în 30 de minute.
Păstrăv cu sos de verdeață
- 4 bucăți păstrăv
- sare de mare
- piper
- 100 g unt
- 2 cepe verzi
- ½ legătură pătrunjel verde
- 1 linguriță capere
- foarte puțină coajă rasă de lămâie
- 1 cană făină pentru tapetare
- ulei pentru prăjit
Pastrav la cuptor cu sos de verdeata. O reteta gustoasa si hranitoare, GATA in 30 de minute
Peștele curățat și spălat foarte bine îl frecăm cu sare de mare atât la interior, cât și la exterior. Condimentăm cu puțin piper, apoi tăvălim peștii prin făină.
Prăjim păstrăvul câte 5 minute pe ambele părți, apoi îl scoatem din tavă, îl scurgem de ulei și îl punem în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 8-10 minute.
În acest timp pregătim sosul: topim untul într-o tigaie. Tocăm verdeață și ceapă mărunt, apoi le călim în unt, împreună cu caperele și puțină coajă rasă de lămâie (foarte puțin, doar pentru aromă discretă).
Turnam sosul peste peștele cald și îl servim imediat.