Incendii de păduri din senin. Lacuri absorbide de pământul torid. Caniculă. Apă raționalizată. Toate acestea sunt determinate de astrul solar care se înfierbântă pe zi ce trece, din ce în ce mai tare. O întrebare logică: oare de ce?
Până și soarele este ciudat. Iată ce spun oameni de știință despre comportamentul imprevizibil al astrului
Datorită căldurii și luminii emise de Soare, viața pe Pământ este posibilă. Dar, în ciuda acestor fapte cunoscute, principalul nostru luminar este înconjurat de anumite ciudățenii. Soarele uneori se comportă nu numai, în afara circumferinței lui, dar, uneori, cu comportamentul său imprevizibil. el răstoarnă complet toate cunoștințele astronomice, pe care le-am dobândit în timp.
Soarele funcționează matematic, ca tot ce mișcă în Univers, dealtfel. Legile universale, fizica și chimia, au și ele rolul lor. Ca rezultat al unei „scăderi gravitaționale” atât de puternice, Luna ar trebui să-și continue drumul pe orbită în jurul Soarelui, și nicidecum în jurul Pământului, cel puțin asta spune legea lui Newton.
Astrofizicienii cred că ciclul de 11 ani al activității solare este legat de câmpul magnetic al Soarelui. Aproximativ la fiecare 11 ani, polii magnetici ai Soarelui își schimbă locul și acest proces coincide cu așa-numitul maxim solar, vârful activității solare, când apar cele mai multe pete, erupții și ejecții de masă coronară (fluxuri de plasmă și particule solare care zboară în spațiu).
Fizicianul Scott Mackintosh de la Centrul Național de Cercetare Atmosferică din SUA consideră că discrepanța dintre prognoze și realitate se datorează nevoii de a regândi complet baza pe care se bazează prognozele. Ceea ce a fost ieri și ce se întâmplă azi diferă.
Ce au observat oamenii de știință
1. Câțiva cercetători diferiți au efectuat calcule ale distanței până la Soare, folosind funcția trigonometrică a tangentei și sinusului unghiului de incidență a razelor Soarelui de pe suprafața planetei noastre, cu rezultate complet identice. S-a dovedit că distanța până la Soare variază de la 6.000 la 10.000 de kilometri!
Mai mult, diametrul Soarelui este undeva în jur de 70-100 km. Astfel de concluzii sună, cel puțin, amăgitoare, dar … până la urmă, acestea sunt calcule matematice, iar împotriva lor, cum se spune, nu te poți opune.
2. O altă ciudățenie. Indiferent de distanța dintre Soare și planete diferite, iluminarea lor este aproximativ aceeași. De exemplu, cincizeci și opt de milioane de kilometri de la Soare la Mercur, dar un miliard patru sute douăzeci și nouă de kilometri până la Saturn.
Concluzia sugerată de cercetători: dacă Saturn este atât de departe de Soare, în comparație cu Mercur, atunci de ce este iluminat în același mod ca Mercur? Există sentimentul că planetele mai îndepărtate de Soare au exact aceeași distanță ca planetele cele mai apropiate de acesta. Iluzie optică sau realitate?
3. Corpul nostru ceresc este similar cu un bec luminos, deoarece se dovedește că poate clipi. Pe diferite continente, s-au observat fluctuații puternice ale luminii emise de Soare, care au fost înregistrate video, de mulți martori ai acestui fenomen neobișnuit și uimitor.
Pe lângă pete, specialiștii observă pe suprafața acestuia umbre, conuri și mai nou, chiar și un fel de gaură neagră. În mai multe locuri de pe planeta noastră, camerele video au înregistrat Soarele cu o gaură neagră sau un loc dens la mijloc. Uneori, această gaură neagră a înghițit complet discul solar, dar, cu toate acestea, evenimentul respectiv nu a avut absolut niciun efect asupra luminozității și strălucirii Soarelui.
În timp ce oamenii de știință încă studiază, noi ne lovim de o realitate cotidiană crudă și dureroasă. Căldura toridă distruge totul în jurul ei, la propriu. Ani la rând s-au intreprins studii, dar este timpul să trecem la soluții. Altfel, planeta se topește și viața noastră se află într-un real pericol.
Foto: pixabay/ video: youtube