Lifestyle

Pălăriile anti-copiat din Filipine care au ajuns virale. Așa ceva nu s-a văzut niciodată

Pălăriile anti-copiat din Filipine care au ajuns virale. Așa ceva nu s-a văzut niciodată

O profesoară din Filipine a căutat o soluție pentru ca în timpul examenelor de facultate să scape de stresul copiatului. Cadrul didactic s-a gândit la niște pălării anti-copiat, care au avut un succes extraordinar.

Studenții de la o facultate din orașul Legazpi au avut parte de o rugăminte inedită din partea unui cadru didactic, care a vrut ca toate examenele să se desfășoare așa cum scrie la carte și nici un student să nu fie tentat să copieze de la vecinul. Așa că a căutat o „modalitate distractivă” de a asigura „integritatea și onestitatea” la cursurile ei. În consecință, profesoara i-a rugat să-și pună mintea la contribuție, să fie cât mai ingenioși și să realizeze pălării anti-copiat.

S-au folosit cutii de ouă, carton sau alte materiale reciclate

Atât le-a trebuit studenților care au reușit să facă lucruri extrem de amuzante. Dacă unii au folosit cutii de ouă, alții au optat pentru cutii de carton sau alte materiale reciclate, alții și-au confecţionat pălării din căști sau măști de Halloween.

Au existat și studenți care și-au făcut pălării în „doar cinci minute”, cu orice gunoi pe care l-au găsit în jur. Imaginile cu studenți purtând așa-numitele „pălării anti-copiat” în timpul examenelor de facultate au fost apoi postate pe rețelele de socializare din Filipine. Acestea au stârnit amuzamentul tuturor și au devenit rapid virale, strângând mii de aprecieri în doar câteva zile.

Inițiativa profesoarei a inspirat și alte facultăți din țară, dar și școli

Ideea lui Mary Joy Mandane-Ortiz este profesoară de inginerie mecanică la Bicol University College of Engineering, a fost cu adevărat extraordinară și a ajuns să fie preluată și de alte școli și facultăți din alte părți ale țării de elevi și studenți.

În plus, profesoara și pălăriile ei anti-copiat a ajuns pe prima pagină din presa locală. Profesoara e cu atât mai fericită încât spune că studenții au avut performanțe mult mai bune, pentru că au studiat mult mai mult, date fiind condițiile severe în care au dat examenele.

Sursă foto: spotmedia