Orasul in care pacientii NU pot beneficia de transfer de plasma imuna. Transferul de plasmă imună de la pacienți care s-au vindecat de COVID-19 pare a fi o soluție bună pentru bolnavii aflați în stare gravă. Procedura este însă dificil de realizat din mai multe motive.
Birocrația și lipsa unei educații sanitare în spiritul salvării de vieți sunt două dintre motivele pentru care la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin pacienții bolnavi de COVID-19, aflați în stare gravă pe secția ATI, nu pot beneficia de transfer de plasmă imună.
Această metodă înseamnă recoltarea de plasmă cu anticorpi de la pacienți vindecați de COVID-19 și transfuzia ei la bolnavii infectați aflați în stare gravă.
Anticorpii ajută organismul slăbit care îi primește să lupte împotriva virusului. Reprezentanții unității sanitare spun că, tehnic, ar fi pregătiți să implementeze această metodă de tratament folosită în alte spitale din țară, dar au nevoie de acreditare. Aceasta se poate obține de la Societatea Română de Anestezie.
Numai că, deși demersuri au fost făcute, răspunsul se lasă încă așteptat. În tot acest timp însă, așteaptă o mână salvatoare și cei 14 pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și aflați chiar acum pe patul de spital în secțiile ATI din Mehedinți și poate că această soluție le-ar salva viața.
În plus, dacă ar obține acreditarea, medicii spun că ar mai avea nevoie și de donatori de plasmă care în acest moment, din păcate, lipsesc, cauza fiind lipsa unei educații sanitare.