Social

OMS și guvernele lumii sunt aspru criticate într-un raport devastator, privind modul de gestionare al pandemiei

FOTO-PIXABAY

Timp de doi ani a fost elaborat un raport privind gestionarea pandemiei. Și concluzia acestuia este de-a dreptul șocantă. Cum s-a ajuns la această concluzie îngrijorătoare, în cele ce urmează.

OMS și guvernele lumii sunt aspru criticate într-un raport devastator al Comisiei Lancet, privind modul de gestionare al pandemiei

Un raport emis de Comisia Lancet privind modul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19 critică liderii mondiali pentru eşecurile masive la nivel global în încercarea de a limita şi stopa pandemia de COVID-19, transmite Rador.

Dar, cine este Comisia Lancet, în primul rând: Sănătatea planetară se referă la „sănătatea civilizației umane și starea sistemelor naturale de care depinde”. În 2015, Fundația Rockefeller și The Lancet au dezvoltat conceptul ca Fundația Rockefeller – Lancet Commission on Planetary Health: Commission Lancet – Rockefeller Foundation global health.

Inspirat de definiția sănătății – „o stare de bunăstare fizică, mentală și socială completă și nu doar absența bolii sau a infirmității” – precum și a principiilor enunțate în preambulul constituției Organizației Mondiale a Sănătății , raportul construit, propunea că sănătatea planetară constă în „realizarea celui mai înalt standard posibil de sănătate, bunăstare și echitate în întreaga lume, printr-o atenție adecvată cât mai mult posibil. sistemelor politice, economice și sociale (umane) care modelează viitorul umanității și al sistemelor naturale ale Pământului care definesc granițele mediului în condiții de siguranță în care omenirea poate prospera.”

Raportul a fost realizat în ultimii doi ani, fiind critic la adresa liderilor mondiali, pe care îi acuză că nu au gestionat eficient pandemia, mai ales începututul acesteia.

Guvernele lumii nu au examinat dovezile şi nu au adoptat cele mai bune practici de stopare a răpândirii infecţiei cu coronavirus, susţine raportul. De asemenea, raportul subliniază că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar fi trebuit să fie mai rapidă în a avertiza lumea că virusul este aeropurtat.

Și de cealaltă parte, OMS răspunde

În replică, OMS a declarat că sunt câteva interpretări greşite în raportul Comisiei Lancet şi a sugerat un document emis în luna ianuarie 2020, în care organismul internaţional avertizează despre necesitatea purtării măştii în instituţiile de sănătate, aceasta fiind una dintre erorile menționate în raportul dat.