Actual International

Odată cu creșterea bruscă de cazuri COVID-19, în China au apărut și alte probleme

v
zf.ro

În urma relaxării regulilor de toleranță zero, cazurile de COVID-19 în China au înregistrat o creștere bruscă.

La ce a condus creșterea numărului de cazuri COVID-19

Odată cu creșterea cazurilor de COVID-19, au crescut și prețurile medicamentelor tradiționale chinezești, precum și ale lămâilor, în timp ce cetățenii încearcă să se protejeze împotriva virusului.

Din cauza cererii mai mari, prețurile fructelor bogate în vitamina C și antioxidanți înregistrează creșteri. De exemplu, în această lună, un magazin alimentar din Beijing a cerut 13 yuani (1,86 dolari) pentru două lămâi, ceea ce reprezintă aproximativ dublul prețului obișnuit.

Mai mulți localnici au apelat la platformele de socializare, precum Weibo, pentru a se plânge de scumpirea lămâilor, un utilizator spunând că a dat 12 yuani (1,72 dolari) pentru trei lămâi.

Un alt utilizator a scris: „Nu știam că prețul lămâilor se poate tripla într-o singură zi”.

De asemenea, și conservele de piersici înregistrează o creștere a cererii. Astfel, Fresh Hippo, comerciant electronic deținut de Alibaba, a raportat că vânzările de piersici galbene la conservă au crescut cu aproape 900% de la o săptămână la alta.

La începutul lunii decembrie 2022, acțiunile companiilor farmaceutice chineze implicate în producția de medicamente tradiționale au atins cele mai ridicate niveluri din ultimul an, ca urmare a unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19 și a aprobării de către oficiali a remediilor pe bază de plante.

Au crescut vânzările de tratamente naturiste

Tot la începutul lui decembrie 2022, Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, care produce popularul tratament pe bază de plante Lianhua Qingwen, a urcat cu 184% față de anul 2021.

În mod similar, China Resources Sanjiu Medical & Pharmaceutical a înregistrat o creștere de peste 142% la sfârșitul lunii noiembrie 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021.

Într-o ședință de informare din decembrie 2022, președintele Spitalului de Medicamente Tradiționale Chinezești din Beijing, Liu Qingquan, a declarat că medicina tradițională chineză, dacă este administrată împreună cu remediile occidentale, „are un efect foarte bun” în stimularea funcțiilor gastrointestinale, precum și în tratarea febrei și a altor simptome legate de tulpina Omicron.

Din 2023, călătorii care ajung în China nu mai intră în carantină

În ultimele câteva săptămâni, autoritățile guvernamentale locale și centrale din China au renunțat la măsurile draconice de tip „zero-Covid” care, printre altele, au impus oamenilor să stea acasă și multor firme să funcționeze în mare parte de la distanță.

Iar, începând din anul 2023, potrivit unui anunț din 26.12.2022, călătorii care sosesc în China continentală nu mai trebuie să intre în carantină la sosirea pe continent, potrivit cnbc.com.