Liberalii nu l-au mai vrut pe Florin Cîțu nici la șefia Senatului. Într-o ședință de urgență în această dimineaţă la care a participat și premierul Nicolae Ciucă, liberalii l-au forțat pe Cîțu să demisioneze. Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu. Anunţul urmează să fie făcut în plenul Senatului, care va avea loc la ora 12.00.
Obligat, forţat, Florin Cîţu şi-a dat demisia astăzi din funcţia de preşedinte al Senatului
”Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia, mi-au spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Nu am vrut să îi pun pe unii dintre colegii mei în situația penibilă de a vota împotriva conducerii partidului și am luat decizia de a mă retrage.
Știți foarte bine ce mi s-a reproșat. Sunt aceleași declarații de ani de zile, acele măsuri care vin de la PSD, măsuri care fac rău românilor și cărora mereu m-am opus.”, a spus Florin Cîțu.
Cîțu a explicat că a devenit premier cu melodia ”Can’t stop me now” și pleacă din funcția de președinte al Senatului tot cu această melodie.
Florin Cîțu a sugerat faptul că i-a supărat pe cei de la PSD, iar liberalii au decis să-l înlăture pentru a le face pe plac partenerilor de coaliție.
”Pe cei de la PSD i-am supărat foarte tare”.
La sosirea la Senat, Florin Cîţu s-a arătat destul de mirat în privinţa acestei informaţii.
„Eu n-am aceste informații, președintele partidului nu m-a sunat”, a declarat Cîțu înainte de ședința PNL, la care a venit și Nicolae Ciucă.
Despre motivele schimbării, şi anume declaraţiile făcute, care au încălcat Statutul partidului, Cîţu a spus că niciodată nu şi-a schimbat opiniile.
”Sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut, când candida împotriva lui Ludovic Orban. Sunt aceleaşi declaraţii împotriva unor măsuri populiste, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat el.
Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze, Cîţu a arătat destul de mulţumit de activitatea Senatului.
”Uitaţi-vă la activitatea Senatului, că este mai bună, mai multe vizite, o vizită oficială în SUA, după 11 ani”.
Florin Cîţu a fost întrebat de ce are cea mai scurtă carieră politică, el a răspuns că au mai fost şi alţii înaintea sa.
”Cum cea mai scurtă? Din 2016 până acum? Şi sunt încă în politică. Domnul Grindeanu a fost mai puţin”.
El a precizat, destul de convins, că funcțiile ocupate de liberali sunt cu sprijinul partidului.
„Esți președinte al Senatului cu sprijinul PNL”, a spus Cîțu.
Cu două zile în urmă, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că a fost decisă schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia filialei PNL Sector 3, deoarece acestuia i-a expirat mandatul.
„Au fost luate decizii în ceea ce priveşte clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece e o chestiune de ieşire din termen şi a fost numit un prim-vicepreşedinte care are termen 30 de zile să vină cu o propunere de preşedinte interimar şi o dată pentru organizarea alegerilor, iar la PNL Gorj am numit un prim-vicepreşedinte astfel încât să clarificăm situația filialei, urmând ca în 30 de zile să alegem un preşedinte al filialei”, a declarat Nicolae Ciucă, după şedinţa BPN al PNL care a avut loc luni la Parlament.
Florin Cîțu devine istorie pentru liberali
Astfel, la mai puțin de un an de la alegerea sa în fruntea Partidului Național Liberal, Florin Cîțu este pe cale să dispară cu totul din istoria acestei formațiuni. La congresul din 25 septembrie anul trecut, el a obținut conducerea partidului cu 2.878 de voturi în fața lui Ludovic Orban.
Acest lucru nu i-a folosit prea mult, dat fiind că la doar câteva luni după ce a pierdut funcția de premier și a adus PSD la guvernare, Florin Cîțu a pierdut și șefia PNL. Echipa câștigătoare, aceeași care l-a făcut președinte l-a înlocuit cu Nicolae Ciucă, actualul premier.
Nicolae Ciucă a fost ales șef la PNL cu 1.060 de voturi din 1.120 exprimate de delegați, în condițiile în care nu a avut contracandidat.
Florin Cîțu a mai fost menținut la conducerea Senatului, funcție pe care a primit-o în compensație după ce a fost demis de la conducerea Guvernului. Se pare, însă, că o va pierde și pe aceasta, urmând să dispară cu totul din prim-planul vieții politice liberale.