Lifestyle

O nouă destinație pentru oaspeții atenți la detaliile de bon goût în nordul Capitalei

O nouă destinație pentru oaspeții atenți la detaliile de bon goût în nordul Capitalei

O experiență rafinată, un spectacol de gust, culoare și măiestrie culinară, o rigoare absolută juxtapusă fanteziei și inovației, și o atmosferă concepută special pentru oaspeții atenți la detaliile de bon goût. TUYA Bucharest nu este doar un restaurant elegant, e o destinație în sine, un univers în care fiecare element se află în perfectă armonie și echilibru, și în care predomină rafinamentul și discreția. Farmecul și spiritul Rivierei franceze sunt concentrate într-o poveste creativă care oferă clienților tot ce e mai bun, de la calitatea ingredientelor, până la tehnicile impecabile de gătire și ambientul servirii mesei ne spun reprezentanții restaurantului.

Un meniu savuros, alcătuit pe principiile armoniei și ale echilibrului

 

Savoarea și gustul regăsit în farfurie reprezintă două dintre elementele distinctive ale noii destinații, și cele pentru care fiecare client știe din start că va reveni. Secretul constă atât în expertiza internațională a chefilor, cât și în ingredientele din bucătărie care provin de la furnizori din sfera fair-trade, și care trec printr-un sistem de verificare riguros, care include nu mai puțin de zece criterii. Iar pentru că fiecare preparat culinar este și o invitație deschisă la călătorie prin intermediul gustului, meniul alătură ingredientele clasice, celor intrate recent în preferințele clienților – yuzu, dressingul chili-miso sau pastele fried bricks.

 

Recomandarea chefilor și cel mai popular aperitiv din meniul este tartarul de ton, servit cu trufe negre proaspăt rase, însă la fel de apreciată este și brânza de capră în crustă crocantă, servită cu sfeclă și nuci caramelizate, sau Fois gras terrine, acompaniată de chutney de ceapă roșie și de o brioșă homemade, preparată pe loc din ingrediente de cea mai bună calitate. Răsfățul papilelor gustative, mai ales la ocazii speciale, nu poate fi complet fără caviarul Oscetra sau Beluga, branduri renumite la nivel international și care se regăsesc în permanență în locație.

 

Pentru felul principal, clienții pot alege dintre o varietate de specialități franțuzești delicioase, de la Escargots a la bourguignonne, Confit duck leg cu glazură de portocală și varză pe grătar, și până la o varietate de paste proaspete, pregătite în bucătăria TUYA –taglioni cu homar și sos din roșii datterini, casarecce cu pesto și brânză straciatella, cele mai gustoase feluri de carne (Antricot ribeye marinat cu usturoi, chili verde și rozmarin sau Veal chop marinat cu salvie, sirop de arțar și iaurt) și renumite tipuri de pește, atent selectate și de origine controlată.

 

Propunerile de deserturi sunt acompaniate și de băuturi potrivite acestora, menite atât să potențeze explozia de arome, cât să și ofere o experiență vizuală spectaculoasă. Astfel, sufletul cu 70% ciocolată neagră Valrhona și înghețată de cocos, aliază textura și gustul într-un mariaj de senzații înnobilat de Taylor’s Select Reserve Port, în timp de Fontainebleau, o cremă răcoritoare și ușoară cu rubarbă, afine și fistic, se potrivește excelent cu un Sauvignon Blanc Dessert din 2014, de la Corcova Mehedinți-Oltenia.

 

Creativitatea echipei TUYA Bucharest atinge punctul culminant în zona barului, acolo unde Signature Cocktails surprind prin originalitatea și finețea aromelor, într-o prezentare inedită și atractivă pentru toate tipurile de clienți. Printre cele mai apreciate cocktail-uri signature se numără Duck’n’Roses cu gin Tanqueray, suc de litchi, mandarină și fructul pasiuni, Aladin Mule cu vodka Ketel One, suc de lime, bucăți de cardamom și un strop de bere cu ghimbir, și Asia To Go, cu yuzu proaspăt, frunze de mentă, suc de lime și ananas.

 

 

Design-ul spectaculos este realizat de arhitecți români

Design-ul spectaculos al interiorului restaurantului este dominat de elemente care aparțin stilului art deco, cu mult auriu, o paletă cromatică vibrantă, alcătuită din tonuri de framboise, rose și verde petrol, și texturi somptuoase de catifea. Decorul ambiental a fost realizat în colaborare cu firma de design Metropolis. Procesul de amenajare a durat un an și jumătate, iar investiția s-a ridicat la patru milioane de euro.

 

TUYA este o franciză, iar primul restaurant a fost inaugurat la Viena, în anul 2019. Design-ul restaurantului a fost realizat tot de un studio de arhitectură romanesc, Twins Studio, și se mândrește deja până acum cu trei nominalizări la Restaurant&Bar Design Awards. În perioada următoare, planurile de extindere  au în vedere noi restaurante în Milano, Mykonos și alte zone ofertante.