Ultima sută de metri de vacanță. Ce am putea face împreună cu copiii în aceste câteva zile, se întreabă, cu siguranță, copiii, părinții și bunicii lor. Un muzeu vine cu o sugestie despre care povestim, pe larg, în continuare, la Infoactual.
O expoziție inedită de jucării, păpuși și jocuri. Ce aduce nou evenimentul și de ce ar trebui să mergem cu copiii aici. Foto
Expoziția ”Jucării, păpuși și jocuri” încă mai poate fi vizitată gratuit la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.
Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului oferă acces gratuit copiilor și însoțitorilor lor în perioada 31 august – 4 septembrie 2022. Acesta poate fi un frumos cadou de vacanță al Muzeului de Etnografie, înainte de începerea noului an școlar.
De altfel, momentul ales este și ultimul prilej de a vizita expoziția temporară ”Jucării, păpuși și jocuri”, care poate fi admirată, pe deplin, chiar la fața locului, în mansarda imobilului din celebra și cunoscuta Piață a Sfatului din Brașov.
Refugiații ucrainieni au beneficiat, deja, de vizitarea gratuită a Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului. Dorința de a oferi copiilor care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza războiului, un moment cald, de bine și de frumos, o incursiune în lumea păpușilor și a jucăriilor, a fost o reușită, după cum au spus organizatorii evenimentului.
Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului este deschis de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00 și este situat în Piața Sfatului nr. 15, se arată în comunicatul media transmis Infoactual.
Proiectul expozițional a fost realizat cu sprijinul doamnelor Anca Dumitrescu și Valentina Șerban, a scris media locală.
Inedit: Expoziția spune, de asemenea, povestea figurinelor din regiunea Provence din Franța și amintește episoade interesante din viața Fabricii de păpuși ”Arădeanca”, pe care și noi adulții o cunoaștem din copilăria noastră.
Fascinant: În cadrul expoziției sunt prezentate păpuși de colecție, realizate din diferite materiale (papier maché, celuloid, lemn, materiale textile, ceramică, porțelan), păpuși unicat care arată evoluția acestor jucării în ultimele două secole, mobilier miniatural, dar şi personaje celebre din universul copilăriei și al Disneyland.
Foto: Muzeul de Etnografie Brașov