Nutriționistul spune adevărul despre salata de boeuf. Mihaela Bilic a vorbit despre alt aliment nelipsit de pe masa de Crăciun! În informațiile sale se regăsesc sfaturi prețioase pentru gospodine. Iată cum prepari salata într-un mod sănotos!
Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Crăciun. „Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (două linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are „boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie”, a explicat Mihaela Bilic.
Nutriționistul spune adevărul despre salata de boeuf. Cum o mâncați ca să nu vi se aplece!
„Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim – sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative”, a adăugat nutriționistul pe contul de Instagram.
Mihaaela Bilic: Să nu o transformați într-un sos de maioneză
„Până aici, totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150 cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a conchis Mihaela Bilic.