Cori Grămescu, nutriționist si life coach, a vorbit despre consumul de pește și transmite că este indicat să consumăm pește de captură și nu de cultură.
Peştele se încadrează în alimentaţia sănătoasă pentru că reprezintă o sursă de proteine de bună calitate, cu o valoare nutritivă mare şi un profil echilibrat de grăsimi. Trebuie să ne gandim și ce tip de pește consumăm, în ce cantitate. Este esenţial să acordăm o atenţie sporită sursei de provenienţă a peştelui – ar trebui să consumăm pește de captură şi nu de cultură, pescuit în ape cât mai nepoluate ( ex: sardine, macrou, hering, biban sau păstrăv, somon de Atlantic sau şalău).
Porţia de pește nu trebuie să depăşească cantitatea recomandată de proteine pentru o masă, în general nu este bine să consumăm mai mult de 200 de g de pește la o masă (unii bărbaţi care practică antrenamente intense de culturism pot consuma o cantitate mai mare, în anumite perioade ale antrenamentului lor)”, a explicat Cori Grămescu pe cori.ro.