Lifestyle

Nutella făcuta acasă. Demențiala cremă de ciocolata, într-o variantă accesibilă și mai sănătoasă

Nutella făcuta acasă. Demențiala cremă de ciocolata, într-o variantă accesibilă și mai sănătoasă

Poate ți-ai dorit să pregătești singur un tartinat de cacao și alune de casă, celebra și preferata Nutella pe care copiii (cât și adulții…) o iubesc atât de mult, dar într-o variantă accesibilă și mai sănătoasă. Acum o poți face cu această rețetă ușoară și practică care te va ajuta să-ți surprinzi oaspeții, copiii sau pe oricine dorești.

În acest articol veți învăța cum să pregătiți Nutella acasă și cum să o combinați sănătos. Nu uita, cu această rețetă limita este în imaginația ta. Cum se face Nutella naturală?

Ingrediente pentru a face Nutella acasă

Ingredientele pentru această rețetă se găsesc cu ușurință, dacă aveți resturi le puteți păstra pentru alte creații, deoarece sunt destul de comune și utile.

  • 200 gr. net alune in coaja
  • 100 gr. ulei de măsline extravirgin (sau alt ulei vegetal integral. Se mai servesc 100 g de unt)
  • 100 gr. zahăr brun (sau 50 de grame de miere)
  • 3-4 linguri de cacao amară de cea mai bună calitate
  • 200 ml lapte (poate fi vegetal)
  • 1 praf de vanilie din seminte zdrobite, sau puteti folosi esenta de vanilie la alegere
  • 1 praf de sare de mare

Preparare pas cu pas: rețeta definitivă

Pentru a pregăti Nutella de casă trebuie să urmați acești pași:

  • Pune alunele la cuptor pentru a le prăji pentru aproximativ 15 minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 170 de grade. Apoi, trebuie să le curățați și să le măcinați în blender sau robot.
  • Acum punem toate ingredientele intr-o oala, fierbem la bain-marie la foc mic, amestecam bine intre ele, (amesteca mereu si fara sa fiarba) pana se ingroasa crema. O alta varianta este sa bateti si sa amestecati bine toate aceste ingrediente in acelasi mixer.
  • Se toarnă în borcane curate, uscate, sterilizate, ermetice.
  • A se păstra într-un loc răcoros, uscat, întunecat sau la frigider.
  • Când cantitatea necesară este deschisă și utilizată, restul amestecului trebuie păstrat la frigider într-un borcan închis ermetic.