Actual

Nu scăpăm de scumpiri! La ce preț a ajuns acest serviciu banal?

IMM Ajutoarele de la stat Programul Family Start FamilyStart Bani Sursa foto Antena 3 CNN Creștere salarială
Sursa foto Antena 3 CNN

Zeci de mii de trotinete electrice sunt prezente în capitală. Ele sunt omniprezente, fie că sunt parcate stângaci pe trotuare, fie că sunt aliniate frumos la intrările în parcuri sau cu capul în jos pe aleile din spate.
Puteți compara cât de solicitate sunt aceste mașini observând că un singur magazin a vândut anul trecut 50.000 de astfel de vehicule. Atât adulții, cât și copiii preferă din ce în ce mai mult acest tip de transport în detrimentul transportului public.

Scumpiri peste scumpiri

„Datorită ieftinirii materialelor din care este făcută, cu o ieftinire de 10% a produselor în medie. Această categorie de produse a crescut de la an la an fondul anumitor beneficii pe care le oferă, faptul că este ușoară, o poți ține într-un apartament, este ieftină.

Caută trotinete care sunt ușoare și care au autonomie peste 30 de kilometri, să poată să se ducă la birou și înapoi acasă cu o singură încărcare”, declarat pentru stirileprotv, directorul unui magazin care comercializează trotinete.

Pentru că poate fi încărcată rapid la orice priză, este, de asemenea, incredibil de fiabilă. După un ciclu complet de încărcare, autonomia unei trotinete poate ajunge până la 100 de kilometri, sau chiar mai mult.
Doar adulții cu vârsta de peste 14 ani au voie să conducă astfel de vehicule, conform legislației în vigoare. Pentru copiii sub 14 ani, sunt disponibile scutere ceva mai mici, deși acestea nu pot fi folosite pe drumurile publice.

Trotinetele, din ce în ce mai populare

Un tânăr a prezentat beneficiile și utilitatea trotinetei electrice. „ Da. Eu mai iau și trotineta și când am chef să mă plimb pe afară. E o modalitate foarte bună de relaxare. Eu mereu când vin de la metrou până acasă iau trotineta. Pe aplicație am 350 de kilometri într-un an”, potrivit stirileprotv.ro.

Anterior, costul unei plimbări cu trotineta era determinat de distanța parcursă, dar astăzi, cei care închiriază scuterul sunt plătiți în funcție de timpul utilizat. 1,5 lei este primul cost, la care se adaugă 0,87 lei pentru fiecare minut suplimentar. Este adevărat că acest preț acoperă două tipuri de asigurare – una pentru propriile accidente și una pentru daunele provocate altor persoane.

Trotinetele au voie să circule doar pe șosea și pe pistele desemnate, conform Codului Rutier. Persoanele aflate sub influența alcoolului nu au voie să le folosească. Sancțiuni cuprinse între 870 de lei și 1.160 de lei sunt aplicate celor care aleg totuși să încalce legea.