Nu mananci fasole de teama balonarii? Iata care este trucul bunicii pentru un gust desavarsit, care iti va proteja si stomacul. Merita incercat!
Chiar daca este un aliment pe care il preparam frecvent, in realitate nu punem prea mare valoare pe fasolea uscata! Inca de pe vremea bunicilor nostri, fasolea era un aliment preferat, si asta din cauza faptului ca este bogat in proteine.
In vremurile noastre, fasolea este evitata, iar de cele mai multe ori cauza este balonarea. Astazi iti spunem cum trebuie sa fierbi fasolea uscata, incat sa obtii un gust desavarsit, care nu va face rau stomacului.
1. Alege bine fasolea. Chiar daca arata exceptional, chiar daca este ambalata, fasolea trebuie aleasa, caci contine multe impuritati si unele boabe pot fi stricate.
2. Lasa fasolea la inmuiat cateva ore, de preferinta din seara de dinaintea zilei in care planuiesti sa o gatesti. Astfel, fasolea uscata se hidrateaza si va fierbe mai usor, dar si elibereaza substantele ce provoaca indigestie si disconfort.
3. Cand te pregatesti sa pui fasolea la fiert, schimba apa in care au stat peste noapte, nu o pune la fiert in aceeasi apa.
4. Schimba apa in care fierbi fasolea de cel putin 3 ori, de fiecare data schimband apa cu una de aceeasi temperatura. In caz contrar, fierberea stagneaza, iar boabele raman nefierte.
5. Daca faci mancare de fasole si urmeaza sa adaugi bulion sau rosii, nu le adauga decat la final, caci rosiile si derivatele din rosii opresc fierberea si, din nou, boabele de fasole raman nefierte.
6. Ai grija cu ce asociezi fasolea atunci cand o mananci. Desi bunicii nostri o mancau in perioadele de post, deci fara carne, multa lume nu concepe o mancare de fasole fara carnati sau afumatura alaturi. Acest obicei alimentar este gresit, deoarece combinatia este foarte indigesta si hiperproteica. Mananca mancarea de fasole simpla, cu o salata alaturi si sigur stomacul tau iti va multumi, scrie RetetePractice.ro.