Nu arunca niciodata ceaiul! In cazul in care iti doresti o bautura delicioasa, astazi isi spunem care sunt trucurile pentru un gust autentic.
Ceaiul va avea o aroma mai puternica daca adaugam o bucatica de zahar in ceainic, inainte de a turna apa fierbinte.
Nu arunca niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci pune-le in forma pentru cuburi de gheata din congelator. Cand veti dori sa beti ceai sau cafea de la gheata, adaugati un cub in bautura proaspat preparata.
Pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai intens, respectati urmatoarele principii practicate de japonei:
- alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai
- turnati in el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minunt si varsati continutul
- adaugati doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru tea-pot(cum spun englezii)
- turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, asteptati sa se infuzeze 3 minunte. Adaugati restul de apa si fierbinte si serviti-l imediat. Daca ceaiul este prea fierbinte, completati cu apa calda.