Multă lume aruncă friptura de miel rămasă de la masa de Paște pentru că nu știu ce rețetă delicioasă poate găti din ea.
Așadar, friptura rămasă o poți transforma într-un fel principal delicios. Îți mai trebuie doar câteva ingrediente pe care oricum le ai în cămară, dar gustul este delicios.
Iată care sunt ingredientele:
- Friptură de miel (aproximativ 1 kilogram)
- 2 cepe mici
- 1 morcov de mărime medie,
- 2 linguri de ulei,
- cimbru,
- boia dulce,
- 2 foi de dafin
- sare și piper,
- 100 ml. suc de roșii,
- sos de soia,
- pătrunjel
- 150 g unt,
- 1 kg cartofi,
- 150 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Cartofii se taie și se pun la fier cu un praf de sare. Când sunt gata, se fac piure, adăugând untul.
Carnea, cele două cepe mici şi morcovul se dau prin maşina de tocat, sau se taie împreună în robotul de bucătărie. După aceea, amestecul se pune la călit într-o cratiță, cu uleiul. Se adaugă sare, piper, cimbru şi puţină boia dulce și se sotează aproximativ 5 minute.
Se dă de-o parte și se adaugă sucul de roșii, o mână de pătrunjel tocat şi 2 linguri de sos de soia. Se amestecă pe foc încă un minut, apoi se pune pătrunjelul.
Într-o tavă pentru cuptor se așterne în strat generos amestecul de carne și se nivelează bine. Deasupra se ne stratul de piure de cartofi și se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se scoate tava și se pune deasupra cașcavalul răzuit, apoi se mai dă la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade.
Se scoate tava din cuptor și se lasă cu un prosop deasupra pentru cel puțin 5 minute, apoi este gata de servit.