În privința vaccinurilor, România stă mult mai bine decât Marea Britanie, de exemplu. Graficul vaccinărilor, urmărit cu strictețe de medicii români (la școală se cere obligatoriu certificatul de vaccinări, la zi), ne-a adus nouă, românilor, numai beneficii. Britanicii abia acum verifică dacă populația a recurs la vaccinul contra variolei și mai nou și cel împotriva poliomielitei.
Nouă vaccinare la Londra. Un virus periculos pentru copii a fost descoperit în apele reziduale și toți vor fi vaccinați
De mai mult timp, Londra suspecta că ar fi o problemă cu apele și din acest motiv cazurile de poliomielită se înmulțeau pe zi ce trece. Așa că au trecut la efectuarea de teste ceea ce le-a adus oficialităților și confirmarea de care aveau nevoie.
Virusul, care poate provoca paralizie, a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând cu luna februarie, potrivit presei britanice. Dar semnalul de alarmă a fost tras, oficial, pentru prima dată, în luna iunie, după o serie de teste efectuate la staţia de epurare Beckton, care deserveşte nordul şi estul Londrei. De atunci, analize mai detaliate ale sistemului de canalizare au găsit virusul în mai multe regiuni din Marea Britanie.
Decizia de ultimă oră a oficialităților britanice
Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale, transmite BBC.
În cadrul campaniei urgente de imunizare, aproape un milion de copii vor primi vaccinul, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile. Părinţii şi îngrijitorii vor fi contactaţi de medicul de familie în cursul lunii următoare.
Ce se știe despre poliomielită
Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie. Ceea ce se întâmplă acum este un pic complicat, potrivit opiniilor unor specialiști care au fost distribuite în spațiul public, deoarece probele detectate sunt legate de un vaccin antipoliomielitic folosit în alte ţări.
Unele părţi ale lumii care încă se confruntă cu focare de poliomielită folosesc vaccinul antipoliomielitic oral – care este sigur, dar foloseşte un virus viu. Acesta oferă o imunitate foarte mare, dar are potenţialul de a se răspândi de la o persoană la alta în zonele în care nu sunt protejate multe persoane, mai scrie media.
Motivele apariției poliomielitei
Mai multe articole publicate în ziarele britanice au scos la iveală faptul că o mare parte din populație nu a fost vaccinată potrivit unui grafic de la naștere și până la maturitate.
În același timp și de această dată, cercetătorii britanici nu exclud să fie vorba despre o mutație a acestui virus ceea ce a determinat autoritățile să ceară părinților să facă un rapel poliomielitic pentru protecția dublă a copiilor.
Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat, pentru media: „Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic – fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină.”