Inundații, furtuni, tornade în alternanță cu secetă și incendii. Și exemplele ar putea continua. Biblia ne spune cum a salvat Noe omenirea. Dar cine era Noe, o să încercăm să creionăm portretul lui în cele ce urmează.
Noe, salvatorul omenirii prin celebra Arcă, este descris ca un copil ciudat
Textele antice ne transmit că Noe a fost un copil ciudat, ceea ce l-a șocat și l-a speriat pe tatăl său, deoarece el s-a născut alb și cu o culoare neobișnuită a ochilor.
Citim în cartea lui Enoh următoarea descriere:
„Nu a fost un copil deștept: După câteva zile, fiul meu Matusalem a luat o soție pentru fiul său Lameh, iar ea a rămas însărcinată cu el și a născut un fiu. 2. Și trupul lui era alb ca zăpada și roșu ca înflorirea unui trandafir, iar părul capului său și șuvițele lui lungi erau albe ca lâna, și ochii lui erau frumoși.
Și când a deschis ochii, a luminat toată casa ca soarele și toată casa era foarte strălucitoare. 3. Și atunci s-a ridicat în mâinile moașei, și-a deschis gura și a convorbit cu Domnul dreptății. 4. Și tatăl său Lameh s-a temut de el și a fugit și a venit la tatăl său, Metuselah.
5. Și i-a spus: „Am născut un fiu străin, diferit de om și deosebit de om, și care seamănă cu fiii Dumnezeului cerului; și firea lui este diferită și nu este ca noi, iar ochii lui sunt ca razele soarelui și chipul lui este glorios. 6. Și mi se pare că el nu este izvorât din mine, ci din îngeri, și mă tem că în zilele lui se va face o minune pe pământ…
Și au fost uriași pe pământ în acele zile; și, de asemenea, după aceea, când fiii lui Dumnezeu au intrat la fiicele oamenilor și acestea le-au născut copii, aceștia au devenit puternici, oameni de renume, care au fost în vechime.”
Noe (în ebraică: Noakh נח) este un personaj din Biblia ebraică și din Vechiul Testament al creștinilor, al zecelea patriarh după Adam, despre care se relatează în Cartea Genezei (Facerea) בראשית sau și în Întâia Carte a lui Moise din Biblie. Potrivit scrierilor biblice (cf. Geneza 5,28), Noe a fost fiul lui Lameh, care la rândul lui a fost fiul lui Metusala (Matusalem), iar numele său ebraic ar însemna mângâiere, liniște, odihnă.
În anul șase sute al vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci și șaptea a lunii acesteia, chiar în acea zi, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului, cu excepția lui Enoh, care a trăit 365 de ani (cf. Geneza 5,23), următorii patriarhi neatingând asemenea vârste. Noe nu ar fi trăit 950 de ani, datorită unor greșeli de calcul, autorii Bibliei neștiind să calculeze în sumeriană. Deci în realitate, dacă ar fi existat, Noe a trăit 95 ani, iar la vârsta de 60 ani ar fi construit arca (wikipedia).
Ce se știe despre Arca lui Noe
După ani de zile, în care arheologi amatori sau profesionişti au căutat resturile corabiei – Arca lui Noe – mai mulţi oameni de stiinţă confirmă descoperirea lui Ron Wyatt, un arheolog amator. Acesta a găsit corabia în vârful unui munte din Turcia.
În urma analizei cu radiocarbon s-a stabilit că resturile fosilizate ale obiectului făcut din lemn au o vechime de 4.800 de ani, deci datează dintr-o perioadă care coincide cu cea în care se crede că a avut loc Potopul lui Noe.
Conform Bibliei, Arca lui Noe, corabia care a salvat de la dispariţie toate speciile planetei, în timpul marelui potop, s-a oprit după 40 de zile şi 40 de nopţi în vârful Munţilor Ararat.
Foto: worldnews24.net/pinterest