Social

Nicușor Dan se laudă cu ce n-a făcut. Fotografiile din Herăstrău îl dau de gol: n-a reabilitat, ci a renovat!

Nicușor Dan se laudă cu ce n-a făcut. Fotografiile din Herăstrău îl dau de gol: n-a reabilitat, ci a renovat!

În Parcul Herăstrău există un Teatru de Vară. Unii îi spun Grădina de Vară. Azi, primarul Capitalei, bombardat de critici că nu face mai nimic pentru metropolă s-a lăudat că a terminat „reabilitarea unui obiectiv de referință”.

Nicușor Dan se laudă cu ce n-a făcut. Clipul său justifică renovarea de 380.000 de lei

În Parcul Herăstrău există un Teatru de Vară. Unii îi spun Grădina de Vară. Azi, primarul Capitalei, bombardat de critici că nu face mai nimic pentru metropolă s-a lăudat că a terminat „reabilitarea unui obiectiv de referință”.

Dintr-un clip postat pe rețeaua socială de primarul Nicușor Dan am aflat că a fost în Parcul Herăstrău ca să vadă cu ochii lui că lucrările de reabilitare la Grădina Herăstrău s-au terminat.

Primarul Capitalei ne informează că aceste lucrări la Grădina de Vară din Herăstrău a Teatrului de revistă Constantin Tănase, „teatru al Municipalității, au fost finalizate ieri”.

Primul semn de întrebare. Cum au jucat actorii de la Tănase în luna mai pe scena Grădinii Herăstrau și cât de confortabili s-au simțit cei peste 2.000 de spectatori, dacă erau lucrări de reabilitare?

Apoi, primarul Nicușor Dan prezintă o succintă istorie a locului pe care, din vorbele lui, pare că l-a salvat.

Grădina de vară a fost construită în anul 1952, iar ultima reparaţie s-a făcut în anul 2017 – spune. Lucrările au început în toamna anului 2021.

„Am fost să văd cum arată Grădina de Vară din Herăstrău a Teatrului de revistă Constantin Tănase, după lucrările de reabilitare. Este un obiectiv de referinţă în ceea ce priveşte activităţile artistice pe timp de vară, pe care îl vom repune în circuitul cultural. Lucrările de reparaţii au început în data de 15.10.2021, iar valoarea contractului este de 380.000 de lei. Grădina de Vară din Herăstrău va avea o capacitate de 2.230 de locuri şi este pregătită pentru organizarea spectacolelor“, a comunicat primarul general în clipul postat pe pagina sa de Facebook.

Să demontăm exagerările primarului!

Banii cheltuiți cu „reabilitarea” sigur ăștia sunt, că prin acte își bagă nasul și Curtea de Conturi.

Reabilitarea înseamnă, de fapt, niște reparații.

Ultimele reparații nu s-au făcut în 2017, cum spune Nicușor Dan. Atunci a început fostul primar Tudorache să se agite cu actele, cu proiectul pentru reabilitarea Grădinii de Vară, lăsată în paragină, după presiunile venite din partea presei, căci jurnaliștii publicau des reportaje despre subiect. Apoi, în fiecare an, la începutul sezonului cald, se făceau reparații, deoarece acolo totul e în aer liber.

Precizarea că „repunem obiectivul în circuitul cultural” e o altă exagerare. Pe scena Grădinii din Herăstrău s-a jucat în fiecare sezon, fie de către Teatrul C. Tănase, fie de alte teatre. Stau mărturie, afișe, știri de presă, fotografii. Vă și prezint unele dintre ele, ca să sesizați diferențele privind „lucrările de reabilitare”, nefăcute din 2017.

Cum arăta Grădina de Vară Herăstrău în stagiunile 2021 și 2020

La începutul stagiunii din 2020, presa a făcut anunțuri, a intervievat actori sau pe directorul Teatrului Tănase.

23 iunie 2020.

„Teatrul de vară din Herăstrău este deschis tuturor teatrelor care vor să organizeze spectacole acolo. Vor fi şi proiecţii de filme, posibil să fie şi premiile GOPO acolo, dar nu e sigur încă. Alte teatre vor fi sigur acolo, dar nu au anunţat încă programul. Procedura e simplă, trebuie să se adreseze Teatrului de Revistă Constantin Tănase sau domnului director Vasile Muraru, să facă o cerere şi să îşi programeze spectacolul. De obicei sunt seara, dar nu înseamnă că nu pot fi şi matineu. Important e să le programeze, să fie un interval liber.

Teatrul Constantin Tănase joacă doar sâmbăta, ca să poată şi alte teatre să organizeze spectacole. Este gratuit, nu vom lua chirie, ar fi fost culmea.

Sigur, trebuie asigurată logistica. Avem deja locurile marcate, ca să fie distanţarea clară. Mai trebuie respectate toate regulile privind accesul, conducerea publicului pe scaune. Sonorizare şi lumini există, mai trebuie logistica de decor şi restul, termometrizare, dezinfecţie„, a declarat Oana Georgescu, PR-ul teatrului de revistă Constantin Tănase, în exclusivitate pentru DC NEWS (foto).

Fotografiile din Herăstrău îl dau de gol: n-a reabilitat, ci a renovat!

În iulie 2021, Agerpres publica o știre și o fotografie de la fața locului.

Spectacole ale Teatrului de Comedie, care prezintă în distribuţie actori precum Maia Morgenstern, Ştefan Bănică, George Mihăiţă, Emilia Popescu, Mircea Rusu, vor fi prezentate în august, la Teatrul de Vară Herăstrău, informează instituţia.

Tot Agerpres informa: Sâmbătă, 4 iulie 2020, de la orele 20,00 va avea loc premiera „Cu mască sau fără mască – oamenii vor să zâmbească”, un spectacol de Vasile Muraru şi Valentina Fătu. Știrea a devenit subiect de articol publicat de revista Forbs, care a făcut și poza de mai sus.

Pe 23 august 2020, Paul Surugiu, alias Fuego, a împlinit 44 de ani și a ales să-și serbeze ziua alături de fanii săi, susținând un spectacol de zile mari la Teatrul de Vară din Herăstrău, scria site-ul Rețete și Vedete.

De ziua lui, peste 500 de persoane care-i apreciază muzica i-au cântat “La mulți ani!” lui Paul Surugiu la Grădina de Vară din parcul Herăstrău.

Printre cei prezenți s-au aflat și vedete de renume, precum Silvia Dumitrescu și Simona Constantinescu, soția regretatului Mihai Constantinescu (foto).

Astea sunt imaginile care arată clar că mare lucru n-a făcut primarul Capitalei. Altele sunt problemele în Herăstrău, mari și grave pentru bucureșteni. Când le va rezolva, o să-l lăudăm noi, cu siguranță!