A vrut să facă o glumă, dar a ieşit altceva. El spune că o jurnalistă l-a întrebat dacă face economie de energie electrică acasă, iar el a răspuns printr-un mic de deliu din viaţa sa privată şi că nu se aştepta să ajungă pe prima pagină a ziarelor. Dar, cu toate acestea recunoaşte că a fost o gafă de politcian.
Nicuşor Dan revine asupra declaraţiei privind bebeluşul său: Nu a fost o recomandare pentru bucureşteni
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, revine asupra declarației că medicul i-a recomandat soţiei sale „să ţină mai frig în casă” pentru bebelușul lor, el susținând că în niciun caz nu a vrut să sugereze că populația va trebui să ia măsuri drastice și că acea afirmație a fost „o nuanță” din viața sa privată.
„A fost o chestiune absolut periferică. O jurnalistă care a insistat cu o întrebare și eu am răspuns cumva, jumătate în glumă.
„Cum să spun, când ești politician, prima oară consultantul te învață să ai grijă ce spui, ca nu cumva să se interpreteze după aceea și marea majoritate o fac. Și după aceea, cumva ne mirăm că toți politicienii vorbesc ca televizorul, așa. Deci, a fost o chestiune periferică”, a declarat Nicușor Dan, la Digi 24.
El a spus că a vrut să dea un detaliu din viața sa privată și a fost dat pe jumătate în glumă, recunoscând implicit că a fost o gafă pentru un politician.
„Asta a fost, o, cum să zic, o formă de…. în niciun caz nu a fost o recomandare… A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată pe care am prezentat-o și am avut surpriza s-o văd mai târziu știre de presă”, a spus Nicușor Dan, întrebat dacă într-adevăr asta recomandă populației pentru a face economie la consumul de energie.
Primarul Capitalei a insistat însă că nu are în vedere recomandări drastice de economisire și nu le cere bucureștenilor să stea în frig, ci este vorba doar despre gesturi de „bun-simț”:
„Dacă vorbim de ce este de făcut, lucrurile astea sunt de făcut de ani de zile, pentru că a economisi energia este o chestiune de mediu și sunt niște lucruri de bun simț: să închizi lumina în camera din care pleci, să închizi calculatorul când nu mai lucrezi cu el și toate lucrurile astea, să nu lași obiecte în priză când nu ai nevoie de ele, toate aceste lucruri.
Pe de o parte, ca să fie foarte clar, noi ca autorități avem obligația să facem tot ce ține de noi pentru ca cetățenii care sunt deserviți de sistemul centralizat de încălzire să le ofere posibilitatea să stea în casă la temperatura pe care dumnealor o doresc, deci ca să fie foarte clar. În ceea ce privește ce trebuie să facem fiecare din noi în casă este o chestiune care este conectată cu mediul, să încercăm să înlăturăm risipa în ceea ce privește consumul de energie”.