Din lună în lună, primarul general al Capitalei îşi aduce aminte de bolnavul în comă. În opinia sa, bolnavul în comă este Bucureştiul. La începutul lunii iunie, Bucureştiul era un bolnav în comă. „Da…. şi atunci când ai un bolnav în comă, te duci înăuntru, nu te ocupi de suprafaţă”, a spus Dan.
Aseară, primarul general a revenit la bolnav. „Când ai un bolnav în comă, mai întâi te duci la organele vitale și nu să îl bărbierești sau să îi dai o imagine mai bună”, a precizat acesta.
Pe Nicuşor Dan nu pare că îl interesează prea mult de bucureştenii nemulţumiţi. Acesta explică nemulțumirea bucureștenilor față de modul cum arată în prezent Capitala, prin faptul că a încercat până acum să rezolve problemele urgente, care nu au însă vizibilitate în spațiul public, precum redresarea situației financiare a municipalității.
„Eu sunt mulţumit de ceea ce am făcut până acum, bineînţeles că am nişte reproşuri să îmi fac, dar în ansamblu sunt mulţumit că ne-am dus în punctele dureroase. Trăim într-un oraş care a fost neglijat ani de zile şi am mai spus, când ai un bolnav în comă, mai întâi te duci la organele vitale şi nu să îl bărbiereşti sau să îi dai o imagine comercială”, a adăugat Nicuşor Dan.
Edilul spune că până acum s-a concentrat pe traficul din Capitală
„Trebuie să ne uităm la principala problemă care este traficul. Avem deja contractul cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, 200 de milioane bani europeni pe care am reușit să îi luăm și să realizăm acest contract. O să avem până la sfârșitul mandatului încă 100 de autobuze electrice și 120 de troleibuze, bani din PNRR și fondul de mediu, a declarat Nicuşor Dan, luni seară, la B1TV.
În ceea ce privește infrastructura de transport, așa cum am spus până la sfârșitul mandatului o să avem 800 de intersecții care să fie conectate la sistemul central. Al doilea proiect este reabilitarea 50 de km linie de tramvai. Un al treilea proiect este trenul metropolitan și o să facem până la sfârșitul mandatului prima linie urbană de tren metropolitan pe ruta: Gara de Nord, Pipera-Gara Obor.
Avem acest proiect al celor 10 radiale, ieșiri principale ale orașului care să lege principalele bulevarde de A0. Nu o să vedem realizate din acest proiect decât câteva radiale, dar este un început pentru ceea ce înseamnă o rezolvare sistematică a problemei”.
Mulţumit de calitatea tuturor parcurilor
În ceea ce priveşte problemele grave cu spaţiul verde din parcurile Capitalei, Nicuşor Dan a spus că este mulţumit.
„Anul acesta este mulțumitoare calitatea. Putem merge în oricare dintre ele. Problemele Herăstrăului sunt două: calitatea aleilor, pentru care o să intervenim când o să avem bani și o să avem bani anul acesta și faptul că există maluri de lac prăbușite. Pentru asta nu avem bani anul acesta. Sunt prăbușite de ani de zile”.
Cu toate acestea, de câteva zile toată lumea reclamă starea deplorabilă a Parcului Cişmigiu, care mai mult zilele trecute lacul a fost secat. Chiar dacă primarul general ar intenţiona să se apuce de lucrările de reamenajare a parcului nu există nicio informare în acest sens.