În contextul scumpirilor tot mai dese și a inflației, cetățenii sunt foarte îngrijorați de taxe. Nu vom mai fi nevoiți să plătim în continuare aceeași sumă către stat pentru casa, mașina sau locul de parcare. La fel ca în orice alt aspect al vieții, inflația a avut un impact sever asupra taxelor pe care trebuie să le plătim guvernului.
Acest lucru implică faptul că românii vor trebui să pună deoparte mai mulți bani în acest scop.
Cresc impozitele la stat
Suma de bani impozitată va crește cu 14%. Locuitorii din București sunt obligați să respecte această hotărâre. S-ar putea ca unele persoane sau firme să aibă dificultăți de plată ca urmare a deciziei de a crește suma pe care o plătim la stat, ceea ce ar avea un impact negativ asupra bugetului de stat.
Având în vedere că o mare parte a națiunii se confruntă cu o sărăcie galopantă, această măsură va avea un impact semnificativ asupra locuitorilor Bucureștiului. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a ales să majoreze impozitele pentru populație cu 14%.
Municipalitatea a considerat că bucureștenii nu au suferit suficiente pierderi financiare în ultimii doi ani și că vor putea tolera o nouă rundă de creșteri, care vor fi aplicate acum la nivelul taxelor. Nicușor Dan este în favoarea acestei implementări, care prevede majorări de taxe, în ciuda faptului că prețul mediu al produselor de bază a crescut cu 60%.
Joi, 27 aprilie, Consiliul General al Municipiului București a hotărât majorarea impozitelor pentru locuitorii orașului cu 13,8%. Impozitele pe terenuri, clădiri și autovehicule vor fi toate majorate, la care se adaugă costurile legate de obținerea autorizațiilor de construcție și a certificatelor de urbanism.
Ce explicații a dat Nicușor Dan
„Se majorează impozitele cu rata inflației, nicio altă majorare”, a explicat primarul Nicușor Dan.
Decizia lui Nicușor Dan a fost combătută de unii consilieri, care au infirmat și afirmațiile acestuia cu privire la necesitatea unei astfel de creșteri de taxe. Unele autorități au subliniat că această clauză este opțională și că primarul poate decide dacă o folosește sau nu.
„Nu este obligatorie (n.r. majorarea)! Este decizia primarului general dacă o pune pe ordinea de zi și este decizia fiecărui consilier dacă o votează. Consider că nu este deloc oportun pe fondul crizei financiare să creștem taxele și impozitele locale. Grupul PSD nu va vota majorarea și fac apel la d-voastră să nu votați creșterea taxelor și impozitelor locale, să mai băgăm mâna în buzunarul oamenilor. De ce, în ultimii trei ani, vorbim încontinuu de creșteri de prețuri și nu punem nimic în loc? Calitatea serviciului public nu crește Prin urmare, este din pixul primarului general si prin decizia fiecăruia dintre voi veți crește taxele”, a declarat Rareș Hopincă, consilier PSD, potrivit Romania TV.