Comisarii de la ANPC alături de polițiști au închis patinoarul din parcul IOR și au dat amenzi în valoare de 56.000 de lei. A fost închis, de asemenea, și un centru de închiriere a patinelor din București.
Potrivit informațiilor oferite de Poliția Capitalei, au fost luate la puricat cinci societăți care au se ocupă de administrarea de patinoare, comercializarea de produse alimentare și oferirea spre închiriere de patine.
Au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 56.000 de lei și au fost ridicați în vederea confiscării 4.180 de lei
”Au fost făcute făcute verificări vizând respectarea legislației în vigoare, în scopul asigurării prevenirii și combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, precum și a altor fapte de natură penală și contravențională. Au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 56.000 de lei și au fost ridicați în vederea confiscării 4.180 de lei.
Verificările vor fi continuate cu privire la întreaga activitate desfășurată de către societăți
De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor pentru un patinoar și activitatea de închiriere a patinelor din Sectorul 3 și pentru zona unde se comercializează produse alimentare. Este vorba despre patinoarul din Parcul IOR.
Poliția Capitalei anunță că verificările vor fi continuate cu privire la întreaga activitate desfășurată de către societăți, urmând a fi dispuse măsuri în consecință”, au transmis autoritățile.
Nici firmele din complexul comercial Cosmopolis din Ilfov nu au scăpat
De asemenea, inspectorii ANPC au luat la control și patru firme din complexul comercial Cosmopolis din Ilfov. Acestea au primit amenzi de 133.000 de lei, care au și fost închise temporar. Oamenii legii că au găsit mizerie produse alimentare ținute în condiții improprii.
”Echipele de control au descoperit mai multe nereguli: expunerea spre vânzare, în condiţii improprii, a unor produse alimentare, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf în sistemul de ventilatie, rugină, scurgeri de substanţă pe zona de expunere.
Dar și existenţa unui paviment deteriorat, infestaţie cu insecte, tavan deteriorat, cu urme de mucegai, în camera de depozitare, folosirea unor agregate de frig fără geamuri de protecţie, cu strat masiv de gheaţă, cu arsuri de congelare la produse, schimbarea stării termice la produse alimentare.
Precum și lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de primărie, folosirea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită.
Produse fără date de consum
Alte abateri constatate au fost: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, folosirea unor materii prime, semipreparate şi preparate finite fără etichete cu elemente de identificare si caracterizare, precum şi fără data limită de consum.
Dar și econgelarea produselor, în bucătărie, la temperatura mediului ambiant, colectarea reziduală în recipiente fără capac, depozitarea unor produse direct pe paviment, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale şi a unor tăvi cu grad avansat de uzură, nerespectarea vecinătăţilor alimentelor depozitate în acelaşi agregat frigorific.
Cât și folosirea unor ouă neigienizate, prezentând urme biologice, lipsa graficului referitor la schimbul uleiului de prăjire, utilizarea, pentru depozitare, a unor recipiente ce nu sunt destinate reutilizării, folosirea unor hote şi a altor echipamente din zona de gătit neigienizate, cu paviment murdar, cu zone de gresie fisurată/spartă, se arată în comunicat.