Negresa pufoasa si glazurata! Daca vrei sa iti rasfeti familia cu un desert delicios, iti propunem o reteta rapida, ieftina si gustoasa. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi!
Ingrediente:
- 280 g făină
- 240 ml apă
- 250-280 g zahăr
- 100 g cacao pudră
- 80-100 ml ulei
- 1 linguriță de sare
- 2 fiole esență de vanilie
- 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
- OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treapăt mare. Tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.
Negresa pufoasa si glazurata. Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.
Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.
Dă la cuptor – micșorând focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească.
Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.