Nebănuitele proprietăți ale acestei licori. Te ține la distanță de multe boli grave. Apreciat pentru proprietățile sale, mustul este licoarea care te ferește de multe boli, începând de la scăderea colesterolului și până la întărirea sistemului imunitar, astfel că merită toată atenţia de care se bucură.
Boli care pot fi evitate prin consumul de must
Mustul este un sucul proaspăt obținut prin procesarea strugurilor. Licoarea obținutp din struguri abundă în vitamine și antioxidanți. Mai mult, prin cantitatea de bor pe care o conține, mustul previne pierderile de calciu, ajutând la prevenirea osteoporozei sau a fragilității oaselor și stimulează activitatea creierului și starea de luciditate.
Toamna este sezonul mustului și trebuie să ”abuzăm” de proprietățile benefice pe care le aduce pentru sănătate. Începând de la scăderea colesterolului și până la întărirea sistemului imunitar, ai o mulțime de motive să consumi după masă un pahar din băutura sezonului săracă în alcool și bogată în probiotice.
Mustul este hidratant
Un efect benefic al mustului de struguri consumat dimineaţa este cel al diminuării durerilor de cap. Multe persoane acuză uşoare dureri de cap dimineaţa şi le elimină consumând o ceaşcă de cafea, cofeina este prezentă şi în compoziţia medicamentelor analgezice. Mustul conţine 81% apă, astfel cei care fac o cură cu must se şi hidratează.
Nivelul mai bun al colesterolului
Un test de sânge care să indice nivelul colesterolului din sânge este recomandat anual pentru o bună funcţionare a inimii. Studii medicale au indicat faptul că un pahar de suc de struguri proaspăt stors ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge favorizând sănătatea arterelor şi funcţionarea sistemului circulator.
Tensiunea arterială se menţine la cote optime
Sucul de struguri proaspăt favorizează producţia de oxid nitric – compus important pentru păstrarea vaselor de sânge flexibile. Astfel, tensiunea arterială se menţine la cote optime.
Adulţii şi copiii care suferă de constipaţie pot profita toamna aceasta de producţia de struguri din vii româneşti pentru favorizarea tranzitului intestinal fără medicamente sau suplimente alimentare. Mustul are proprietăţi laxative şi ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv şi a buna funcţionare a intestinelor.
Mustul, elixirul tinereții
În multe dintre produsele cosmetice anti-aging şi pe lista ingredientelor multor suplimente alimentare care stimulează sistemul imunitar se află componenţi din struguri şi mai ales din sâmburii şi din coajă. Mustul este plin de antioxidanţi şi are proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Poate avea efecte beneficie şi în prevenirea răcelilor, tusei şi gripei.
Strugurii de culoare închisă scad riscul de cancer
Strugurii de culoare închisă sunt asociaţi cu un efect benefic împotriva formării tumorilor în corp. O alimentaţie împotriva cancerului de sân include şi sucul de struguri de culoare închisă, aşa-numiţii struguri negri.
Mustul nu este indicat pacienţilor cu diabet şi nici celor care suferă de sindromul colonului iritabil. De asemenea, este ideal ca mustul să fie făcut din struguri spălaţi, pentru înlăturarea urmelor de praf și soluţii chimice cu care au fost stropiţi, scrie csid.ro.