Lifestyle

Musaca de post, fără carne. Rețetă de la Mănăstirea Cămărășeasca

Musaca de post, fără carne. Rețetă de la Mănăstirea Cămărășeasca

De Mitropolia Olteniei țin 49 de mănăstiri și schituri, fiecare având istoria și frumusețea sa, dar și sute de credincioși și pelerini care le vizitează frecvent. 

Călugărițele din acest lăcaș sfânt se gospodăresc, asemenea tuturor celor care au decis să trăiască în dragoste și cinstire pentru Dumnezeu.

Postul pentru ei este un mod de viață și nu o dietă așa cum greșit spun câte unii oameni.

Iată, că de la călugărițele de la Mînăstirea Cămărășeasca putem învăța multe lucruri bune, chiar și rețete culinare de care nici măcar nu s-a auzit. Sunt multe rețete de mâncare de post descoperite la acest lăcaș.

De la maica stareța Cristofora am aflat si noi reteta pe care v-o daruim

Musaca de post

Dacă ții post în această perioadă, rețetă de musaca fără carne îți va merge la suflet. Are un gust fabulos!

Iată cum se prepară la Mănăstirea Cămărășeasca.

Ai nevoie de: 7-8 cartofi mai mari, 3-4 morcovi mari, 2-3 cepe, 400 g ciuperci albe de cultură, o linguriţă de amidon, sare, ulei pentru prăjit, doua roşii şi o legătură mică de pătrunjel verde.

Cum se prepară

Cartofii se taie în rondele groase de jumătate de centimetru, se prăjesc în ulei, după care se scot pe un şervet absorbant şi se lasă la scurs. Morcovii  tăiaţi rondele, ceapa tăiată fideluță şi ciupercile tăiate în felii mai mari se călesc, lăsându-le până scade zeama destul, iar la sfârşit se pune sare după gust şi o linguriţă de amidon pentru a lega compoziţia.

Într-un vas termorezistent se pune un strat de cartofi, unul de umplutură şi iarăşi un strat de cartofi. Deasupra se aşază frumos felii groase de roşii şi pătrunjel tocat mărunt (cine doreşte poate stropi musacaua cu suc de roşii preparat în casă).

Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se serveşte caldă sau rece, potrivit antenasatelor.ro