Mugur Mihăescu, mesaj dur. „La care „copiii noștri” v-ați gândit?”
Mugur Mihaescu a declarat, în direct la B1 TV, că prevede o „moarte pe picioare a unor sute de milioane de oameni”. Vedeta este antrepenor HORECA, iar măsurile restrictive luate din cauza pandemiei l-a afectat profund. Atât pe el, cât și pe toți cei din această industrie.
După cum se știe, actorul și-a arătat revolta în ceea ce privește faptul că restaurantele nu se redeschid pentru populație. Tocmai din această cauză a transmis tot felul de mesaje dure.
„Ceea ce se va întâmpla în următorul an la nivel mondial, va fi o moarte pe picioare a unor sute de milioane de oameni. Pentru că societățile bogate nu au avut curajul să iasă, să lupte și să se sacrifice unii dintre ei pentru ca societățile să trăiască. Am fost criticat că ce vin eu să spun, că unii au copii, părinți…
Dragii mei, eu, Mugur Mihăescu, am ieșit cu arma în mână, la Revoluție, și puteam să crăp. Lângă mine a murit un prieten, un soldat. Pe lângă mine au mai murit și alții.
Și noi eram copiii cuiva. Și noi, din inconștiența noastră, n-am știut că o să murim sau că putem să murim… Se putea întâmpla. Dar am riscat și am zis să lăsăm o societate viabilă după noi”, a declarat Mugur Mihăescu.
„Joburile nu mai există sau o mare parte din ele vor dispărea”
„La Fukushima, bătrânii ăia care au rămas în urma dezastrului, s-au dus ei înșiși să curețe acele deșeuri radioactive. Sacrificându-se pentru copiii lor, pentru ca, copiii lor să trăiască.
Acum, sloganul pe care-l aud la o parte din populație, pe care o consider puțin cam lașă, să mă scuze, nu vreau să jignesc, dar mie mi se pare totuși o lașitate să lansezi sloganul „Stăm acasă pentru copiii noștri”. Nu! Stați acasă pentru că vă gândiți în primul rând la voi și credeți că fără voi, societățile nu mai merg.
Dacă vă gândeați la copiii noștri, la ai mei și ai tăi, vă gândeați că, acum, joburile nu mai există sau o mare parte din ele vor dispărea. Copil ca al meu, ca generația lor, care-și caută joburi după ce au făcut facultăți senzaționale în străinătate, sunt în situația de a nu avea unde să se angajeze.
Și acum întreb, încă o dată, când ați pus acest slogan, că „pentru copiii noștri”, la care „copiii noștri” v-ați gândit?”, a mai spus acesta.