Social

Moaștele Sfântului Nicolae și ale Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu au ajuns, pentru prima dată, în Austria

Moaștele Sfântului Nicolae și ale Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu au ajuns, pentru prima dată, în Austria

În perioada 20 – 22 mai a.c. a avut loc, în premieră, un pelerinaj unic pentru o țară creștină din Europa Centrală, respectiv Austria. Dacă noi suntem binecuvântați în România cu multe biserici, icoane și sfinți făcători de minuni și ajutători în ale trebuințelor lumești, nu același lucru se poate spune și despre conaționalii noștri plecați peste granițele țării, indiferent de motivele pentru care se află acolo. Este o mare bucurie un astfel de eveniment, mai ales dacă a avut loc, pentru prima dată, cu asemenea anvergură.

Moaștele Sf. Ier. Nicolae și ale Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu au ajuns, pentru prima dată, în Austria

Cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel și a ÎPS Părinte Mitropolit Serafim, au fost aduse, în trei parohii românești din Austria, de la Biserica voievodală „Sf. Gheorghe-Nou” din București, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și icoane încrustate cu părticele din Sfintele Moaște ale domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, icoane dăruite celor două parohii din Austria aflate sub ocrotirea Sfinților Brâncoveni. Delegația bucureșteană a fost condusă de PC Părinte Prof. Dr. Emil-Nedelea Cărămizaru. În același context, au fost dăruite icoane celor două parohii din Austria, aflate sub ocrotirea Sfinților Brâncoveni. În toate cele trei zile, credincioșii au venit în număr mare și s-au rugat în liniște, fiecare simțind ”un fior” și apropierea divină asupra lor, după cum a povestit Pr. Prof. Cătălin Soare, reprezentant al Parohiei ortodoxe română din St. Pölten.

Sfântul Nicolae, unul dintre sfinții făcători de minuni

Nicolae este unul dintre cei mai iubiți sfinți, fiind patronul familiei și al copiilor, puțini bucureșteni știu de prezența sfintelor sale moaște în ultima și singura ctitorie din Capitală a Sfântului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714). Chiar în centrul Capitalei, aproape de kilometrul 0, se află Biserica ‘Sfântul Gheorghe Nou’, acolo unde se află și moaștele mâinii dreapte a sfântului.

“Mâna dreaptă a marelui ierarh al bisericii noastre este o binecuvântare mare pentru București și pentru toată țara”, a declarat preotul profesor Emil Nedelea Cărămizaru, parohul bisericii.

Cu trupul la Bari, în sudul Italiei, cu un braț în nord-estul Franței și cu moaște ale mâinii drepte în țara noastră, Sfântul mărturisitor neînfricat al Evangheliei continuă să facă minuni chiar și în zilele noastre.

Despre Sfântul Nicolae se spune că este ocrotitoul Pământului. La el putem să ne rugăm pentru pace, familie și orice minune ne dorim să devină realitate, el ne va asculta ruga și o va îndeplini. Există însă o sigură condiție, dorința să fie în concordanță cu legile lui Dumnezeu, pornind de la iubire și bine, fără a încălca liberul arbitru al nimănui.

Foto: Antena1 /Video: Trinitas/YouTube