Mituri distruse: concepții greșite despre diete! Dr. Mihaela Bilic a vorbit din nou despre diete, nutriţie, cure de slăbire, dar şi despre miturile asociate cu mâncarea. Mai mult, medicul vine cu un sfat pentru cei care se hotărăsc să slăbească.
Invitata jurnaliștilor Robert Turcescu și Mirel Curea în podcastul EVZ Play de marți, medicul nutriționist Mihaela Bilic a conturat principala cauză care ne duce la kilograme în plus: emoțiile negative.
Bilic: Mâncarea este antidotul emoțiilor negative
„Până în anii 70 nu exista noțiunea de gustare. Am fost expuși abuziv mâncării. Bunul simț e mai important decât orice guru sau expert al dietelor. Ne lipsește disciplina alimentației (…). Pentru mulți mâncarea este antidotul emoțiilor negative. Să mâncăm mai rar și mai puțin”, recomandă medicul nutriționist.
Românii alocă un buget caloric nelimitat. În acest context, medicul recomandă românilor să mănânce cu moderație.
Specialistul în nutriție spune că se poate slăbi mâncând dacă guști din multe feluri de mâncare, dar cu moderație: „Hai să facem un exercițiu de disciplină și la un moment dat o să ne fie mai ușor. Foamea corpului își cere drepturile, dar există feluri de mâncare împotrivă lăcomiei, scoicile de exemplu sau creveții”.
Vrei să slăbești? Bilic spune ce să faci
Expertul a mai avertizat că cei care se hotărăsc să slăbească sau vor pur și simplu să adopte un stil de viață mai sănătos trebuie să lase deoparte abordările și ocupațiile prea intelectuale și să nu gândească prea mult o dietă.
„Cu cât mintea e mai prezentă, vom avea probleme. Nevoia de mâncare compensează o suferință fizică„, a conchis Mihaela Bilic.