Actual Lifestyle

Ministrul Educației: ordinul privind alocarea burselor școlare va fi revizuit. Ce va fi nou?

Ministrul Educației: ordinul privind alocarea burselor școlare va fi revizuit. Ce va fi nou?
sansanews.ro

Condiţiile de acordare a burselor vor fi schimbate. De asemenea, în România nu va mai exista şcoală cu grup sanitar neconform

Joi, 25 august 2022, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va revizui ordinul de ministru privind alocarea burselor, astfel încât acestea să ajungă într-adevăr la elevii care au nevoie de perspectivă socială şi la cei care fac cu adevărat performanţa şcolară. În acest sens, potrivit lui Cîmpeanu, este prevăzută o sumă de 1,432 miliarde lei.

Declarația ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

În cadrul unei conferințe de presă, Sorin Cîmpeanu a declarat următoarele: „O altă preocupare a ministerului este acea a îmbunătăţirii şi promovării ordinului de ministru care precizează condiţiile de acordare a burselor. Reamintesc faptul că anul acesta am început cu un buget pentru bursele elevilor de 1.032.000.000 lei, la rectificarea bugetară am solicitat şi s-a primit o sumă de 300 de milioane lei, peste un miliard 32 de milioane pentru bursele elevilor. Este nevoie de revizuirea ordinului de ministru, astfel încât bursele elevilor să ajungă într-adevăr la acei elevi care au nevoie de perspectivă socială sau la acei elevi care fac cu adevărat performanţa şcolară”.

Suma de bani alocată este mult mai mare față de anii anteriori

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a precizat că suma totală de 1,432 miliarde de lei, la care s-a ajuns, este totuşi mult mai mare faţă de anii trecuţi: „Suma de 1,432 miliarde de lei, chiar dacă ea poate fi mică în raport cu cele 2,7 miliarde pe care le-am prevăzut pentru anul viitor, ea este totuşi mult mai mare decât cele 645 milioane lei din anul 2021 sau decât cele 270 milioane lei din anul 2020″.

În România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform

Tot joi, 25 august 2022, ministrul Cîmpeanu a mai declarat că în cel mult 3 ani, în România nu va mai exista nicio şcoală cu toaletă neconformă.

FOTO digi24.ro

În acest sens, Sorin Cîmpeanu a spus: „Estimez că în următorii doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform. Maximum 3 ani, probabil doi ani, diferenţa între 2 şi 3 ani depinde, în primul rând, de modul în care autorităţile locale înţeleg să se implice şi au capacitatea administrativă să utilizeze resursele bugetare care le-au fost puse la dispoziţie mai mult decât în anii anteriori. În anul 2021, două treimi din bugetul Ministerului Educaţiei existent pentru asigurarea conformităţii toaletelor din şcoli s-au întors la bugetul de stat, pentru că autorităţile locale n-au putut să organizeze procedurile de achiziţie de servicii, de licitaţii pentru a încheia contractele de lucrări care să se finalizeze cu conformitatea toaletelor”.