Mihaela Bilic, medic nutriționist, a spus adevărul despre consumul de alcool. Iată de ce este indicat ca după fiecare pahar de alcool să cpnsumați două pahare cu apă.
Nutriționistul a precizat că nu încurajează consumul de alcool, însă în cazul în care vă este poftă să beți un pahar, paharul cu vin reprezintă răul cel mai mic.
Trebuie reținut că alcoolul nu este un aliment, ci mai degrabă o substanță toxică pentru organism, care dă și dependență.
„Un pahar de vin ne înveselește, mai mult pahare ne întristează
Vă povesteam ieri că tot ce e gras și/sau dulce ne dă stare de bine… măcar pe moment. Și mai eficient decât mâncarea este alcoolul, efectul lui anxiolitic și antidepresiv fiind extrem de rapid. E drept că tot pe termen scurt, însă la capitolul randament “costă” mai puține calorii decât mâncarea, iar buna dispoziție este însoțită de relaxare și ușoară euforie…ceea ce zahărul nu poate să facă.
Însă trebuie știut că alcoolul nu este un aliment, ci mai degrabă o substanță toxică pentru organism (ficatul și sistemul nervos sunt cele mai afectate), care pe deasupra mai dă și dependență. O doză mare de alcool (peste 3 pahare) are efect inhibitor, accentuează tristețea și agravează din depresia.
Paharul cu vin, răul cel mai mic
Nu vă îndemn să vă apucați de băut, dar dacă o faceți vă recomand paharul de vin, ca fiind răul cel mai mic. Iar dacă vinul are și bule (șampanie, prosecco), efectele euforizante sunt și mai rapide (eliberare suplimentară de dopamină).
Sfat suplimentar: pentru fiecare pahar de alcool consumați două pahare de apă, ca să ajutați ficatul să-l elimine din circulație! Fie că e vorba de șpriț (vin îndoit cu apă) sau un pahar de roze cu multe cuburi de gheață, un strop de alcool ne face să vedem viața mai frumoasă. Totul cu numai 80 de calorii”, a transmis Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.