Micul dejun cu aspect și gust WOW! Ouă Benedict, varianta lui chef Florin Dumitrescu
Vrei să gătești un mic dejun simplu, dar cu un aspect deosebit? Nimic mai simplu: învață să faci ouăle Benedict. Cunoscute și sub denumirea de ouă Benny, ouăle Benedict fac parte din micul dejun tradițional american. Este o gustare pe care o poți găsi, însă, și în meniul celor mai mari restaurante.
Chef Florin Dumitrescu a prezentat propria variantă din acest preparat delicios.
Mod de preparare
Pe scurt, ouăle Benedict sunt formate din două jumătăți de brioșă englezească, „învelite” cu un ou fiert în apă (poșat), șuncă și sos olandez.
- La capitolul ouă, puteți folosi atâtea cât doriți, le spargeți într-o ceașcă și le puneți la fiert într-un vas de un litru cu apă fierbinte în care ați pus puțină sare și oțet. După trei minute le scoateți și le așezați pe două jumătăți de chiflă.
- Chiflele se taie pe jumătate, se rumenesc, dar fără să le ardeți pe grătar sau într-o tigaie și se umezesc cu sos olandez, apoi se așează pee le o felie de șuncă, oul poșat și sosul olandez.
- Pentru prepararea sosului olandez aveți nevoie de următoarele ingrediente: 50 ml oțet, jumătate de linguriță de piper boabe, 3-4 gălbenușuri, 100 gr unt tăiat în bucățele, sare, piper, suc de lămâie.
- Fierbeți oțetul cu boabele de piper până scade aproape complet, apoi luați vasul de pe foc și adăugați 50 ml apă rece. Se scoate piperul, se pun gălbenușurile și se amestecă tot timpul, apoi se adaugă bucățelele de unt și se amestecă în continuare până se omogenizează amestecul și se îngroașă.
- Puneți puțin sos pe jumătățile de chiflă, șunca, oul și adăugați sos olandez din belșug.