Lifestyle

Meniul de 10 zile în care ții post și slăbești. Sfaturi de la Cori Gramescu

Meniul de 10 zile în care ții post și slăbești. Sfaturi de la Cori Gramescu

Spre deosebire de dietele drastice de slăbire care îți pun sănătate în pericol , Postul Paștelui ajută la slăbit doar dacă se ține cont de sfaturile specialiștilor.

O renumită antrenoare de fitness a gândit un meniu pentru cei care vor să respecte tradiția, dar să și slăbească. Ea spune că se poate slăbi până la 5 kilograme, într-un mod sănătos.

Cori Gramescu, renumita antrenoare de fitness, a întocmit un regim de 10 zile, bazat pe regulile postului creștin.

Reguli de baza:

Cori Gramescu recomandă trei mese fixe pe zi și doua gustări. Prima gustare are la bază fructe (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras. Se vor bea minimum 2 litri de apă pe zi. Între mese și gustari se face o pauză de 2-3 ore.

Ultima masa se ia cu 3 ore inainte de ora de culcare, pentru a lasa timp suficient digestiei.La micul dejun se va bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit.Nu folositi alte condimente in afara de sare (cantitati moderate) si piper.

1. Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + ½ lipie de graham
Gustare: o portocala
Pranz: sote de mazare + un snitel de soia (fiert)
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cina: o salata: rosie, ceapa, salata verde si 50g de ciuperci la cutie

2. Mic-dejun: 2 felii de paine integrala cu salata de vinete (fara maioneza)
Gustare: 2 kiwi mici
Pranz: ciuperci la gratar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopida, etc)
Gustarea 2: un ardei capia
Cina: un bol de supa de rosii (fara orez)

3. Mic-dejun: oatmeal (ovaz cu quinoa si lapte de soia)
Gustare: salata de fructe (mar, portocala, kiwi) – maximum 300g
Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, telina, etc – excludeti cartofii si folositi maximum 2 linguri de ulei de masline la preparare)
Gustarea 2: o mana de migdale crude
Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa (morcov si telina, fara mar)

4. Mic-dejun: doua felii de tofu cu salata de legume (rosii, ardei gras, castraveti, ridichie)
Gustare: un morcov crud
Pranz: mancare de praz cu masline
Gustarea 2: 40g caju crud
Cina: 3 linguri de humus + salata de tabouleh cu rosii

5. Mic-dejun: salata de cruditati cu lamaie stoarsa, o felie groasa de tofu si o felie de paine integrala
Gustare: 2 kiwi
Pranz: un bol de supa crema de legume si mancare de linte cu salata de rosii Gustarea 2: 1 lingura de humus si un ardei capia
Cina: piure de stevie + doua felii de soia fiarta, condimentata

6. Mic-dejun: oatmeal (ovaz cu quinoa si lapte de soia)
Gustare: un mar mare
Pranz: orez brun cu legume asiatice
Gustare: o mana de nuci crude
Cina: un bol de ciorba de loboda

7. Mic-dejun: o salata tabouleh (2-3 legaturi de patrunjel – echivalentul a o cana de patrunjel tocat, 1 rosie, 1/2 cana de grau macinat, zeama de la o lamaie, o lingura de ulei de masline extravirgin, un varf de sare si unul de piper negru) si doua felii de paine integrala
Gustare: o portocala
Pranz: un bol de ciorba de legume si o portie de curry cu legume si naut
Gustarea 2: o mana de alune de padure crude
Cina: piure de urzici , o lingura de orez brun si o felie de tofu

8. Mic-dejun: salata de hrisca (hrisca, ulei de masline, sare, boia, nucsoara, enibahar)
Gustare: un bol de capsuni (250g)
Pranz: un bol de supa crema de ciuperci si salata de alge
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cina: un bol de supa de rosii si 200g legume fierte (morcov, conopida, broccoli, dovlecel)

9.Mic-dejun: 3 linguri de salata de vinete fara maioneza cu un ardei capia
Gustare: un mar mare
Pranz: ghiveci de legume (mazare, morcov, dovlecel, vinete)
Cina: dovlecel la gratar cu pilaf de quinoa cu ciuperci

10. Mic-dejun: oatmeal (ovaz cu quinoa si lapte de soia)
Gustare: 2 kiwi mici
Pranz: un bol de supa crema de broccoli + legume la cuptor cu tofu
Gustarea 2: o mana de caju crud
Cina: ciuperci la gratar cu marar si salata de castraveti cu otet balsamic