Medicul Mihai Craiu: „Cred că în felul acesta avem speranța unei veri mai liniștite”. Aceasta este credința medicului care este și coordonatorul activităţilor de la Sala Palatului, unde sute de persoane s-au vaccinat astăzi.
Campania de vaccinare fără programare se bucură de succes
Campania de vaccinare fără programare se bucură de un mare interes în rândul românilor care doresc să se vaccineze. Au mare succes centrele de vaccinare direct în maşină şi evenimentele de tip „maraton al vaccinării”, unde nu este nevoie de programare.
La maratonul de la Bucureşti, care continuă până mâine dimineaţă, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, peste 16.000 de oameni se vaccinaseră în 48 de ore de la debut, iar organizatorii sunt mulţumiţi de derularea acţiunii, după cum a declarat medicul Mihai Craiu, coordonatorul activităţilor de la Sala Palatului:
”Cred că în felul ăsta avem speranța unei veri mai liniștite, pentru că în vară și anul trecut am observat o scădere, ulterior, nefiind foarte precauți, din păcate, a apărut valul 2 şi acum, în iarnă, valul 3.”
Mihai Craiu crede că este posibil ca până la data de 1 iunie să atingem 5 milioane de vaccinați dacă toți cei implicați în acest proces se vor mobiliza:
”Nu pot să vă răspund altceva decât a răspuns doamna ministru, Ioana Mihăilă, astăzi, care ați văzut că nu a fost foarte încrezătoare și a încurajat pe toți jucătorii implicați în acest proces să crească energia vaccinării, pentru că este posibil să ratăm ținta, dacă nu vom fi la fel de energici ca în aceste ultimele zile. Aş pleca de la faptul că numai aici, în Sala Palatului, au fost vaccinați până în acest moment mai multe persoane decât credeam că vor fi vaccinate în tot maratonul în ambele locații.” s-a aratat rezervat Mihai Craiu.
La Sala Palatului, au fost vaccinați mai multe persoane decât se credea
Mihai Craiu crede ca unul dintre motive este posibilitatea și liniștea de a ne întâlni cu familia. ”Dacă vă uitați, sunt foarte mulți seniori care au spus cu lacrimi în ochi că nu au putut să își vadă copiii, nepoții și al doilea, la tineri, toți aceștia spun: dar noi vrem să mergem din nou în tabără, vrem să călătorim, vrem să mergem în parc și să ne vedem zâmbetul, lucruri care nu au mai fost posibile în ultimul an.”
Doctorul Mihai Craiu atrage atenția că încă este nevoie de precauție, chiar dacă evoluţia epidemiei de COVID-19 îşi menţine tendinţa favorabilă din ultima perioadă, atât în privinţa cazurilor noi – 857 de ieri până astăzi, cât şi a situaţiei din spitale. În prezent sunt mai puţin de 6.500 de pacienţi cu coronavirus internaţi, cel mai scăzut nivel înregistrat din vara anului trecut, iar la terapie intensivă s-a coborât sub 1000 de cazuri grave pentru prima dată de la sfârşitul lui februarie.
Deşi cifra zilnică a deceselor asociate coronavirusului a mai scăzut, nivelul încă e ridicat – 63 de ieri până astăzi, iar presiunea pe sitemul medical încă se resimte, mai spune medicul, care insistă pe respectarea în continuare a măsurilor sanitare şi pe importanţa imunizării