Lifestyle

Medicul Alexandru Rafila, despre ELIMINAREA testarii anti-COVID. Încurajează sau forțeze vaccinarea?

Medicul Alexandru Rafila, despre ELIMINAREA testarii anti-COVID. Încurajează sau forțeze vaccinarea?

Rafila, despre ELIMINAREA testarii anti-COVID. Încurajează sau forțeze vaccinarea? Social-democrații susțin că există riscul ca hotărârea autorităților de a elimina testarea anti-COVID din certificatul verde să nu poată fi pusă în practică din punct de vedere legal.

Deputatul PSD, medicul Alexandru Rafila, atrage atenția că, la nivel european, un test negativ rămâne o condiție acceptată pentru continuarea activităților economice și sociale.

Medicul Alexandru Rafila, despre ELIMINAREA testarii anti-COVID. Încurajează sau forțeze vaccinarea?

„Înțeleg că aceste decizii s-au luat ca să încurajeze vaccinarea, dacă vreți, sau să forțeze vaccinarea. Trebuie să fim cinstiți și trebuie să aplicăm acest certificat european în condițiile în care el a a fost recomandat de către Comisia Europeană. Cred că nu ne permitem alt tip de licențe.”, a declarat Alexandru Rafila.

medic

Recent, medicul a spus cât de periculos este valul 4. Alexandru Rafila, deputat PSD şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, susține că sistemul de sănătate este sufocat de numărul mare de infectări. Acestamai spune că România se află acum în aceeași situație ca Italia și Germania, unde numărul pacienților a fost unul semnificativ.

„În ceea ce priveşte valul 4, el dovedeşte că nu am învăţat nimic din valurile precedente. Modul în care evoluează în România este foarte îngrijorător. Numărul de cazuri tot mai mare şi faptul că sistemul de sănătate s-a sufocat din nou reflectă acest lucru. Am putea să facem în oglindă cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, Germania. Acolo au fost mulţi pacienţi în valurile precedente, dar acum nu se mai întâmplă asta. Şi ar trebui să vedem de ce se întâmplă acest lucru. Aceste diferenţe există din 2 motive”, mai spune specialistul.

Rafila trage semnalul de alarmă și spune că cele mai multe cazuri care ajung în spital sau la ATI sunt cazurile persoanelor nevaccinate.

„Unul este legat de modul în care a fost gestionată campania de vaccinare, care a dus la vaccinarea a aproape 75% din populaţiile acestor ţări, iar îmbolnăvirile nu mai prezintă o problemă şi activităţile sociale şi economice se desfăşoară în condiţii de normalitate. La noi nu se întâmplă asta, avem o acoperire vaccinală mică şi marea majoritate a cazurilor care ajung în spital sau la ATI sunt cazurile persoanelor nevaccinate”, a spus Rafila, în cadrul dezbaterii „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.