Medicii trag un semnal de alarmă! Dulciurile sunt nocive în lupta cu noul coronavirus. Acestea scad apărarea organismului în față oricărei infecții.
Pacienții infectați cu noul coronavirus au primit mai multe recomandări din partea medicilor. În programul de recuperare pulmonară, aceștia sunt sfătuiți să meargă cât mai mult pe jos. Un alt sfat este acela de a evita dulciurile concentrate.
„Pot să crească, dacă sunt în cantitate mare, concentrația de dioxid de carbon. Nu este indicat!”, a declarat dr. Beatrice Mahler, medic primar pneumolog, pentru stirileprotv.ro.
Aceasta a explicat că în timpul procesului numit metabolism, alimentele consumate sunt descompuse. În celule, se combină cu oxigenul respirat. Rezultă energie și dioxid de carbon, care va fi apoi eliminat prin expirație. Dioxidul de carbon din celule crește după consumul de dulciuri. Și se elimina greu, dacă plămânii au avut o suferință.
Pe de altă parte, zahărul concentrat în dulciuri creează terenul perfect pentru infecții.