Lifestyle

Meciul de fotbal din Ucraina, care a durat cu trei ore mai mult din cauza sirenelor de raid aerian

Meciul de fotbal din Ucraina, care a durat cu trei ore mai mult din cauza sirenelor de raid aerian
sportsfule.com

Un meci din Premier League, care a avut loc în Ucraina, miercuri, 24 august 2022, a durat 4 ore și 27 de minute în loc de cele 90 de minute normale, după ce a fost întrerupt de sirenele raidului aerian.

Meciul de fotbal din Ucraina, care a durat cu trei ore mai mult din cauza sirenelor de raid aerian

Rukh Lviv și Metalist Kharkiv și-au început meciul pe stadionul din oraşul Lviv, situat în vestul Ucrainei, la ora locală 15:00 (12:00 GMT) și l-au încheiat la 19:27, fiind întrerupt de trei ori de sirene. Metalist Kharkiv a câștigat în cele din urmă cu 2–1, echipele petrecând în total 145 de minute într-un adăpost (buncăr) și nu au fost detectate atacuri cu rachete în zonă.

Ucraina și-a lansat marți, 23 august 2022, noul sezon de fotbal, în ciuda invaziei în curs a Rusiei, în încercarea de a da un impuls moral națiunii devastate de război.

În acea zi s-au disputat patru meciuri, dar niciunul nu a fost întrerupt din cauza alarmelor de raid aerian. Din motive de securitate, meciurile se desfășoară fără spectatori.

Multe cluburi își joacă meciurile de acasă nu în propriile orașe, ci în mare parte în regiunile mai sigure din vest sau centru.

Cluburile ucrainene au decis în aprilie 2022 să încheie sezonul anterior mai devreme, după ce acesta a fost suspendat în urma invaziei Rusiei,  care a început pe 24 februarie 2022, potrivit jordannews.jo

Miercuri, 24 august 2022, Ucraina a sărbătorit Ziua Independenței  la șase luni după invazie, pentru a comemora secesiunea din 1991 de Uniunea Sovietică.

Pe scurt, despre orașul Lviv

Oraşul Lviv, situat în vestul Ucrainei şi în care s-au refugiat numeroşi ucraineni de la startul ofensivei militare a Rusiei, a fost ţinta mai multor atacuri în ultimele luni.

Lviv este cel mai mare și cel mai important oraș din vestul Ucrainei. Este reședința regiunii Lvov și cel mai important oraș din regiunea istorică Galiția, situat pe râul Poltava, la circa 80 km de frontiera cu Polonia. Este cunoscut de români în Evul Mediu sub numele de Liov. A fost fondat în 1256 de cneazul de Halici, Daniil Romanovici, și a cunoscut o dezvoltare rapidă, datorită situării sale la încrucișarea căilor comerciale ce legau Marea Neagră cu Marea Baltică. Orașul a întreținut strânse legături comerciale și culturale cu Țările Române (cu Moldova, mai ales).